home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Ritka történelmi tett bemutatásában rejlik az Egri csillagok titka
MTVA
2021.11.12.
LXXVI. évf. 45. szám
Ritka történelmi tett bemutatásában rejlik az Egri csillagok titka

Külföldön is elsöprő sikert aratott Várkonyi Zoltán 1968-ban bemutatott Egri csillagok című filmje, amelyet szomorú apropóból, Venczel Vera emlékére tűz műsorára a Duna Televízió novemberben. Minden idők egyik legsikeresebb magyar filmjének titkára az Almárium stúdiójában derült fény.

„Ritka a magyar történelemben olyan momentum, amelyet ilyen pozitív végkicsengéssel lehet elmesélni. Benne van a heroikus küzdelem, egy szerelmi szál és a bosszúvágy is, vagyis a sztori is megállja a helyét. Ráadásul a filmben látott grandiózus csatajelenetek akkoriban még csak a hollywoodi filmgyártásban voltak jellemzőek. Mindezek mellett azonban a parádés szereposztás eleve garancia a sikerre” – részletezte Dudás Viktor filmszakértő az 1968-as Egri csillagok című film sikerének titkát az Almárium című műsorban. Venczel Verán kívül ugyanis a fő szerepekben olyan nagyságokat láthatnak a nézők, mint Sinkovits Imre, Kovács István, Bárdy György, Latinovits Zoltán, Agárdy Gábor, Ruttkai Éva, Gobbi Hilda és Koncz Gábor.

A beszélgetés IDE kattintva nézhető újra!

A beszélgetés apropóját az adta, hogy a Duna Televízió Venczel Vera emlékére a következő két vasárnap este műsorára tűzi a filmet. Ezen kívül november utolsó vasárnapján is egy klasszikus magyar filmet láthatnak a nézők, a Fekete gyémántokat november 28-án 19.45-től vetíti a Duna Televízió.

Egri csillagok 1. és 2. rész – november 14-én és november 21-én 19.50-től a Dunán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..