home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Rihanna gázsit nem kapott, de így is megérte neki
Zvekán Péter
2023.03.03.
LXXVIII. évf. 8. szám
Rihanna gázsit nem kapott, de így is megérte neki

Minden énekes és zenész álma, hogy egyszer felléphessen a világ egyik legnagyobb színpadán a Super Bowl halftime show keretében. Már csak azért is, mert a szakemberek számításai szerint ezeket a produkciókat általában 190 millióan követik.

Az évek alatt olyan hírességeket ért ez a megtiszteltetés, mint Michael Jackson, Prince, Beyoncé, Bruno Mars, The Weeknd, és még sorolhatnám. Rihanna 2019-ben egyszer már visszautasította a lehetőséget, viszont az idén eleget tett a szervezők kérésének.

Rihanna egyébként az utóbbi időben a zenét egy picit mellőzve más vizekre evezett. 2017-ben jelentkezett legutóbb új anyaggal, azóta pedig inkább a különféle vállalkozásaira koncentrál. Ugyanabban az évben lett megalapítva a Fenty Beauty nevű kozmetikai, 2018-ban pedig a Savage X Fenty nevű alsóneműbrandje. Vállalkozásai azóta milliárdokat érnek. A hosszú zenei szünet után azonban mégis visszatért egy dal erejéig, az ő nevéhez fűződik ugyanis a Fekete Párduc 2. című film egyik ikonikus zenéje.


Kép forrása: imagesvc.meredithcorp.io

Visszatérve a fellépésre. Annyit tudni kell, hogy a fellépőknek a halftime show-ban 13—15 perces, hosszú performance-szal kell készülniük, a büdzsé pedig egészen elképesztő, melyet sokszor maguk a sztárok egészítenek ki akár több millióval is csak azért, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Így történhetett meg az is, hogy a barbadosi énekesnő koncertjén öt darab lebegő színpadot/platformot állítottak fel, melyek magassága folyamatosan változott — szerencsére senki sem esett le róluk. Emellett ami rögtön feltűnhetett a közönségnek, az az, hogy Rihannának kerek a pocakja, amit a ruhája külön kiemelt. Ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy ruhájának piros színe nem véletlen, hiszen ezzel szeretett volna tisztelegni a tavaly elhunyt André Leon Talley tervező előtt, akire egyebek között a piros pufikabát volt jellemző. Az is érdekes, hogy az énekesnő kesztyűje egy magyarországi cégtől származik, a Pécsi Gloves Internationaltől. Maga a performance természetesen katartikus volt.

A pocak pedig valódi. Tudni kell, hogy Rihanna és az amerikai rapper, A$AP Rocky közös első gyermeke 2022. május 13-án született. Érdekes, hogy a sztárpár nem szeretné a gyereket túlságosan a média elé vetni, ezért még a nevét is eltitkolták. A halftime show-n viszont kiderült, hogy már úton van a második gyermek is, itt jegyzem meg, hogy le a kalappal az énekesnő előtt, hiszen a teljes koreográfiát terhesen csinálta végig.

Az idén azonban egy olyan nem várt dolog is történt, hogy szinte a semmiből, egyik pillanatról a másikra lett világhírű egy jeltolmács. Mindez azért eshetett meg, mert a tévénézők nemcsak maga Rihanna koncertjét élvezhették, hanem azt is, amint a húszéves Justina Miles jelbeszéddel leköveti a produkciót. A főleg a TikTokról ismert hölgy olyan beleéléssel mutogatott, mintha az a saját koncertje lett volna, ezzel pedig kivívta az emberek szimpátiáját.

A végére pedig jöjjön egy érdekesség: A halftime show fellépői sokszor nem kapnak gázsit, Rihanna sem kapott. Viszont maga az esemény annyira nagy nézettségű, hogy a sztárok popularitásán hihetetlent tud dobni. Lady Gaga 2017-ben lépett fel, és a rákövetkező napokban az album- és daleladási mutatói 1000%-kal megnőttek, Jennifer Lopez 2020. évi fellépése után alig néhány nap alatt 2,3 millió követővel bővült, a tavalyi hiphopkoncert fellépőiről nem is beszélve. Dr. Dre albumeladásai 183%-kal, Blige-é pedig 999%-kal nőttek, szóval megéri fellépni a halftime show-n.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..