home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Repkedtek a lapok Ludason
Tóth Tibor
2019.01.12.
LXXIV. évf. 2. szám
Repkedtek a lapok Ludason

Repkedtek a lapok, sorjáztak a jokerek Ludason, ahol immár 15. alkalommal tartották meg a hagyományos kártyaversenyt, melyen snapliban, filkóban és hetezésben próbáltak szerencsét a játékot kedvelők.


A szerző felvételei

Tizenöt évvel ezelőtt snaplival és filkóval indították útjára az évről évre egyre népszerűbb versenyt, a hetesezés úgymond közkívánatra, tíz éve került a programba.

Kovács Gábor, a ludasi helyi közösség tanácselnöke, a kártyaverseny szervezője, aki maga is aktív játékos, elmondta, hogy a cél a közösségépítés, hogy az emberek mozduljanak ki otthonaikból és egymással beszélgetve, szórakozva játszanak egy jót. Ehhez kiváló feltételeket nyújt a teljesen felújított ludasi művelődési otthon, melybe a közelmúltban a gázfűtés is bevezetésre került, így a játékosok valóban kiváló körülmények között hódolhatnak szenvedélyüknek.

— Rendezvényünket nem kellett hirdetnünk, a polgárok tudják, hogy ilyentájt szervezzük meg, és maguktól érdeklődnek. A helybeli játékosok mellett nagyszámban érkeztek Kelebiáról, valamint Hajdújárásról, Palicsról és Királyhalmáról is. Fontos, hogy a falun élőknek szórakozási lehetőséget nyújtsunk, erre teljesen megfelel ez a verseny. Éhen-szomjan sem marad senki, hiszen a ludasi hölgyek lángost, pogácsát és zsíros kenyeret szolgáltak fel, emellett üdítőket és forralt bort is fogyaszthattak vendégeink, a pénteki zárónapon nyolcvan embernek, a játékosok mellett a szurkolóknak is, vacsorát szolgáltunk fel. Nagy örömömre néhány fiatal is bekapcsolódott a játékba, így egyszer majd lesz kinek átadni a stafétabotot — mondta Kovács.

A fiatalok egyike Tóháti Dávid, aki hetesezésben, Szakács Norberttel párban vett részt.

— Nem úgy ment a kártya, ahogy szerettük volna, de azért jól éreztük magunkat. Különösebben nem készültünk a versenyre, hiszen itt minden főleg a szerencsén múlik, eljöttünk és játszottunk egy jót. Az ehhez hasonló rendezvények összehozzák a társaságot, és néhány estét együtt töltünk. Régebben eljártunk más kártyaversenyekre is, utóbbi időben azonban nem, hiszen kevés a fiatal Ludason, sokan máshol kerestek boldogulást — mondta Tóháti.

Eredmények, snapli: 1. Gábor István, 2. Ifj. Gulyás Zoltán, 3. Gulyás András. Hetesezés: 1. Gulyás Vince, Kovács Gábor, 2. Engi Péter, Zvekán Violetta, 3. Gulyás Zoltán, Zvekán Tibor. Filkó: 1. Gulyás József, Szvitkó Attila, 2. Gulyás Vince, Ifj. Gulyás Zoltán, 3. Takács Károly, Gulyás András.


Tekintse meg teljes képgalériánkat is!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..