home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Rendkívüli ülést tartottak a püspökség épületében
2022.08.24.
LXXVII. évf. 34. szám
Rendkívüli ülést tartottak a püspökség épületében

A Szabadkai Egyházmegye Tanácsadó Testülete 2022. augusztus 23-án, kedden Msgr. Fazekas Ferenc általános helynök meghívására a püspökség épületében rendkívüli ülést tartott, hogy mérlegelje az Egyházmegye helyzetét Msgr. Slavko Večerin püspök úr egészségi állapota miatt. A Tanácsadó Testület üléséhez csatlakozott Msgr. Stanislav Hočevar belgrádi érsek és metropolita is, miután meglátogatta Slavko püspököt a kórházban, valamint dr. Bagi Bojan a Szabadkai Közkórház Aneszetziológia és Intenzív terápiás szolgálatnak vezetőfőorvosa, aki egyben a Slavko püspök úr felépüléséért tevékenykedő  orvoscsoport koordinátora. 

A testület dr. Bagi által ismertetett orvosi jelentés alapján arra a következtetésre jutott, hogy Slavko püspök úr egészségi állapota súlyosan megromlott, s felépüléséhez hosszabb időre van szükség. Egyúttal megerősítést nyert a Szabadkai Egyházmegye szilárd elkötelezettsége, hogy a beteg főpásztornak minden szükséges támogatást megadjon, hogy felépülése minél gyorsabb és hatékonyabb legyen. Ennek értelemében az egészségügyi személyzet és intézmények minden tőlük telhetőt megtesznek, a helyi egyház pedig továbbra is imádsággal támogatja püspökét. A jelenlevőket Ft. dr. Ivica Ivanković Radak hasonló rendkívüli helyzetek kánonjogi vonatkozásairól tájékoztatta. Ezt követően a testület tagjai Hočevar érsekkel folytatott nyílt beszélgetésben és véleménycserében arra a következtetésre jutottak, hogy az újonnan kialakult helyzet miatt egyelőre nem tesznek rendkívüli lépéseket, hanem a belgrádi Apostoli Nunciatúrán keresztül útmutatásért a Szentszékhez fordulnak. Hočevar érsek atyai támogatását fejezte ki ehhez az állásponthoz, és arra biztatta a tanácsot, hogy továbbra is dolgozzanak együtt a papsággal, a laikus hívekkel és a főpásztorral az egyházmegyei egységért.

Msgr. Fazekas a Testület és az egész Szabadkai Egyházmegye nevében köszönetet mondott Hočevar érsek úrnak, valamint dr. Baginak a jelenlétért és támogatásért, egyúttal felhívta a lelkipásztorokat és a híveket, hogy továbbra is fáradhatatlanul imádkozzanak főpásztoruk gyógyulásáért.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..