home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Rendkívüli helyzetet hirdettek Törökbecse községben
Zséli Ágnes
2020.11.24.
LXXV. évf. 47. szám
Rendkívüli helyzetet hirdettek Törökbecse községben

A törökbecsei válságstáb döntést hozott a rendkívüli helyzet kihirdetéséről, mivel a bánáti községben november 20-ától 24-éig szinte a duplájára nőtt a koronavírusos fertőzöttek száma. Vagyis a megadott dátumig 91 koronavírusos beteget regisztráltak, akiknél a kór jelenlétét PCR-teszt is megerősítette. Az új intézkedések november 25-étől (szerdától) december 3-áig lesznek érvényben. Azután a válságstáb a járványügyi helyzet alakulásától függően felülvizsgálja a helyzetet.

Az új rendeletek értelmében 18 órától reggel 5 óráig zárva lesznek a vendéglátóipari létesítmények, a mozi, a színház, a nagyobb bevásárlóközpontok, kivéve a gyógyszertárakat, a benzinkutakat és a házhoz szállítást kínáló éttermeket. A kisboltok 21 óráig tarthatnak nyitva. A vendéglátóipari egységekben két személynél több nem ülhet egy asztalnál. Tilos bármiféle ünnepély, összejövetel, tömeges gyülekezés szervezése, a kulturális rendezvények kivételével, melyeken bel- és kültéren is legfeljebb 50-en lehetnek jelen, azzal a kitétellel, hogy szájmaszkban 4 négyzetméterenként egy személy tartózkodhat. 

 

A helyi Komunalac közvállalat folytatja a közterek, tömbházak, üzletek, közintézmények bejáratának, környékének fertőtlenítését. A városi piac egyelőre működik, az eladóknak és a vásárlóknak továbbra is kötelező a szájmaszk viselése, valamint a másfél méteres szociális távolság betartása.

Engedélyezett a kül- és a beltéri egyházi szertartások lebonyolítása, a maszk viselése mellett a jelenlévőknek kötelezően be kell tartaniuk a másfél méteres szociális távolságot. 

Az illetékesek arra kérik Törökbecse község polgárait, hogy szigorúan tartsák be az előírt egészségügyi szabályokat, intézkedéseket, vigyázzanak magukra és másokra, fertőtlenítsék a kezüket és viseljenek szájmaszkot.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..