home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Rendkívüli helyzetet hirdetett a szerb kormány az árvíz miatt az egész országra
MTI
2016.03.10.
LXXI. évf. 10. szám

Az áradások és az esőzések miatt a szerb kormány csütörtökön rendkívüli helyzetet hirdetett ki az ország egész területére. Az indoklás szerint a döntést a rendkívüli helyzetekkel megbízott válságstáb tanácsára, megelőző intézkedésként hozták meg, mert — mint fogalmaztak — így könnyebben és gyorsabban tudnak reagálni szükség esetén.

A szerbiai helyzetet a migrációs válság tovább nehezíti — olvasható a kormány közleményében —, ezért az elkövetkező napokban a határon szolgálatot teljesítő rendőrök munkáját a szerb hadsereg is segíti.

Hétfőn Szerbia több városában hirdettek rendkívüli helyzetet, mert a kisebb dél-szerbiai folyók több tucat házat elöntöttek, és több száz embert kellett evakuálni. Azóta több száz lakóházat öntött el a víz, a kormány pedig 280 millió dináros segélyprogramot készített elő az árvízkárosultaknak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..