home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Rendhagyó hangoskönyv készült Esterházy Péter születésének évfordulójára
MTI
2020.04.14.
LXXV. évf. 15. szám
Rendhagyó hangoskönyv készült Esterházy Péter születésének évfordulójára

Esterházy Péter (1950. április 14. — 2016 július 14.) író születésének 70. évfordulója alkalmából rendhagyó hangoskönyvet tett közzé kedden a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Facebook-oldalán, valamint Spotify- és YouTube-csatornáin.

Esterházy Péter Utazás a tizenhatos mélyére című, 2006-ban a Magvető Kiadónál megjelent regényét olvasták fel a PIM munkatársai, így emlékezve a 2016-ban elhunyt Kossuth-díjas író, publicista születésének évfordulójára — olvasható az MTI-hez elküldött keddi tájékoztatóban.
 



Elsősorban olyanokat kért fel az intézmény a kezdeményezéshez, akik ismerték, találkoztak vagy dolgoztak Esterházy Péterrel. A felkérésre 39 múzeumi kolléga, kézirat- és művészeti táros, múzeumpedagógus, irodalom-és művészettörténész vállalkozott, hogy egy-egy hosszabb-rövidebb részt felolvasva vegyenek részt a rendhagyó megemlékezésben.

Mint írják, olyan könyvet választottak, amely eddig még nem jelent meg hangoskönyv formájában. Az intézmény a Vakok és Gyengénlátók Szövetsége számára szeretné célzottan is elérhetővé tenni a regényt — írták a tájékoztatóban.

Szalai Attila/Hét Nap Online rajza

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..