home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Rendezvények a „világ végén”
Mihók Anikó
2013.08.07.
LXVIII. évf. 32. szám
Rendezvények a „világ végén”

A hármas határ csücskében az idei nyár sem múlik el programok nélkül

A Vadvirágok Művelődési Egyesület május elején a majdányi Kultúrotthon termében szervezte meg a Majdányaik Találkozóját. A rendezvény lehetőséget nyújtott arra, hogy az elszármazottak s az itt maradottak hosszú idő után ismét találkozzanak, s az ünnepi szentmise után ebéd és muzsikaszó mellett elbeszélgethessenek az elmúlt évek eseményeiről. Az ölelések és örömkönnyek napján Majdány szeretettel fogadta mindannyiukat.
Az egyesület másik, immár hagyományossá vált rendezvényére — amely elsősorban a gyerekeknek szólt, de nem hiányoztak a vállalkozó szellemű szülők sem — harmadszor került sor. A Játék határok nélkül a hármas határon nevet viselő nyári program vonzó tartalmakat kínált kicsik és nagyok számára egyaránt. A Törökkanizsa község és a szintén törökkanizsai Agro Shop támogatásával megvalósuló rendezvénysorozaton az egyesület törekvéseivel összhangban az idén a helyieken, az elszármazott falubelieken és gyerekeiken meg unokáikon kívül a törökkanizsai gyerekek is rész vettek. Számukra ingyen autóbuszt biztosítottak. A programokra a nyári szabadságra hazalátogató külföldiek is ellátogattak, így ha a nyelvből nem is, de a versenyszellemből, a vetélkedők hangulatából néhány franciaországi fiatal is ízelítőt kaphatott. Új színfoltként és meglepetésként az idei rendezvénysorozat két délutáni foglalkozását Besnyi Szabolcs szabadidő-szervező és csapata vezette, hozzájárulva ahhoz, hogy a Játékok valóban határtalanok és egyre népszerűbbek legyenek.
A Tanyaszínház tavalyi előadása után (amikor majdnem egy évtizedes szünet után először mutattak be nagy sikerű előadást ebben a faluban) az egyesület szervezésében augusztus elején újra Majdányra érkezett a társulat, a falu művelődési életének ugyancsak hiánypótló rendezvényeként. 
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..