home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Rekordszámú mese érkezett az M2 Gyerekcsatorna pályázatára
MTVA
2022.04.21.
LXXVII. évf. 16. szám
Rekordszámú mese érkezett az M2 Gyerekcsatorna pályázatára

Nagy sikerrel zárult az M2 Gyerekcsatorna márciusban kiírt Minden este egy mese kampányához meghirdetett pályázat, amelyre óvodások és általános iskolások jelentkezhettek saját történeteikkel. A felhívásra több mint 260 mű érkezett, amelyből a legkreatívabb tíz mesét választották ki. Ezek megfilmesített változatát május 16-tól mutatja be a közmédia gyerekcsatornája.

Márciusban hirdetett mesepályázatot a Hetedhét kaland, az M2 Gyerekcsatorna ismeretterjesztő műsora. Az olvasást népszerűsítő kampányra óvodások és alsó tagozatos iskolások nevezhettek saját történeteikkel.

A mese sokak életében tölt be fontos szerepet, amit bizonyít a felhívásra érkezett több mint 260 alkotás. Legnagyobb számban a 8–9 éves kisiskolások pályáztak, de több óvodáskorú gyermek is jelentkezett egy vagy akár több pályaművel. Nagyrészt állatos témájú mesék érkeztek, de sok király-királylányos történet és tündérmese is született.

A tíz nyertes pályázat kiválasztása kihívás elé állította a szerkesztőséget. Az elbírásnál fontos szempont volt a történetben rejlő leleményesség és kreativitás. Jelenleg a tíz nyertes mű illusztrálása zajlik, hiszen a pályázati kiírásnak megfelelően a kiválasztott sztorikból kisfilm készül. Mahó Andrea Jászai Mari-díjas színművész olvassa fel a nyertes műveket, amelyekhez élőszereplős mese készül a szerzők részvételével, így néhány képkocka erejéig a nézők velük is megismerkedhetnek. A forgatások végeztével, május 16-tól láthatják a nézők is a meséket az M2 Gyerekcsatornán.

Azok se csüggedjenek, akik most nem kerültek a tíz nyertes közé, hiszen hamarosan új meserovat indul az M2 Gyerekcsatorna műsorában, a Hetedhét kalandban.

A tíz nyertes pályázat és alkotójuk:

A harsona – írta: Jost-Kovács Boldizsár

A hisztis királylány – írta: Horváth Csenge Zsófia

A titokzatos fal – írta: Tartott Romina

A tréfás tyúkocska – írta: Fekete Patrik István

Én is hős leszek! – írta: Képes Hunor Gábor

Hogyan tanult meg Dézi takarítani? – írta Dániel Anna

Jankó és Piroska – írta: Farkas Tünde Zsuzsanna

Orrszarvú – írta: Szepsi Márton Szilárd És Szepsi Lujza Kisanna

Varázstükör – írta: Rácz Emília Róza

Zing és Zang kalandjai: A giliszta – írta: Gál Szófia és Gál Dorina

Minden este egy mese - május 16. és 27. között a Hetedhét kalandban az M2 Gyerekcsatornán!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..