home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Régi témák
(—)
2015.11.01.
LXX. évf. 43. szám
Régi témák

A múlt héten a szokásos témák voltak napirenden. Politikai üzenetváltások, lelepleződés és cáfolat, gazdasági sikerpropaganda.

Csak a miniszterelnökkel

Bojan Pajtić tartományi kormányfő, a DP elnöke a múlt héten elutasította a hazugságvizsgáló készülék előtti vallomástételt. A kihallgatás végén Pajtić kijelentette, hogy nem hajlandó magát alávetni Nebojša Stefanović belügyminiszter poligráf készülékének. A sajtónak adott nyilatkozatában a tartományi kormányfő megerősítette ezeket az értesüléseket, és hozzátette, hogy bármelyik nemzetközi intézetben hajlandó részt venni hazugságvizsgálaton, ha Aleksandar Vučić miniszterelnök is. Pajtićot Nikola Petrović ügyében hallgatták ki, aki kétmillió eurót követelt Lidija Udovičkitől, Kori Udovički miniszterelnök-helyettes közeli rokonától.     (Blic)

Vasfüggöny Horvátország és Szerbia között?

A Beta hírügynökség a zágrábi Jutarnji list értesüléseit összefoglaló tudósításában arról írt, hogy a horvát kormány vaskerítést fog építeni a Szerbia és Horvátország közötti határszakaszra, ha a közeljövőben nem oldódik meg a migránsválság. Szakértők szerint a munkálatokkal két-három hét alatt lehetne végezni. Mindez akkor következhet be, ha Szlovénia és Ausztria drasztikusan csökkenti a migránsok napi befogadását.     (Beta)

A polgármester nyaralói

A Kurir bulvárlap értesülései szerint Siniša Mali belgrádi polgármester 2012-ben és 2013-ban összesen huszonnégy luxuslakást vásárolt a bolgár tengerparton. Ezek átlagos nagysága 129 négyzetméter, vagyis összesen 3100 négyzetméter. Mindez abban az időben történt, amikor Mali Aleksandar Vučić miniszterelnök tanácsadója volt. Mali tagadja ezeket az értesüléseket, azt állítja, hogy Bulgáriában csupán egy lakása van, és tisztességes úton jutott hozzá.     (Kurir)

Csörte az államelnök és a tudományos akadémia között

Vladimir Kostić, a Szerb Tudományos Akadémia elnöke azt üzenete Tomislav Nikolić szerb államfőnek, hogy nem hajlandó lemondani a saját véleményéről, azt senki sem veheti el tőle, még az állam elnöke sem. Mint ismeretes, Nikolić és Kostić a közelmúltban éles szóváltásba keveredett, miután az akadémia elnöke kijelentette, hogy Koszovó de facto és de jure is elveszett Szerbia számára. Minderre Nikolić igen érzékenyen reagált, és arra is utalt, hogy reményei szerint ezek miatt a mondatok miatt Kostićnak távoznia kell majd az akadémia éléről. A legújabb sajtóértesülések szerint a két elnök egy találkozón végül rendezte az ügyet.     (Blic)

Kényszernyugdíjazás várható

A közszférában valószínűleg kényszernyugdíjazásra kerül majd sor mindazok esetében, akik elérték a nyugdíjkorhatárt, illetve teljesítették a nyugdíjba vonulás feltételét.     (Blic)

Egymilliárd a többlet

Aleksandar Vučić miniszterelnök szerint az ország a modern kori történelmében még sosem takarított meg ennyit, mint most. Egészen pontosan egymilliárd euróval több pénz van a költségvetésben, mint amennyit terveztek. A kormányfő szerint az idén 0,7—1 százalékos gazdasági növekedés várható, de abban is egészen biztos, hogy jövőre a 2 százalékot is meg fogja haladni.     (B92)

Állandóan emelkedni fog a bér (?)

A kormányfő a béremelés kérdésében is derűlátó, az RTS állami televíziónak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy nem egyszeri emelést terveznek, hanem állandót. „A béremelésnek folyamatosnak kell lennie, mert ha csak egyszeri, akkor az arra utal, hogy komolytalanok vagyunk, és hogy nem lesz több emelés. Ezért gondolkodunk folyamatos béremelésben” — mondta Aleksandar Vučić.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..