home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Régi olvasónkra mosolygott a szerencse
(Tha)
2004.12.29.
LIX. évf. 52. szám
Régi olvasónkra mosolygott a szerencse

Szabó Attila fotójaNagyon jó érzés valamennyiünk számára, ha kiderül, hogy egy-egy nyereménytárgyunk a Hét Nap régi, hűséges olvasóihoz kerül. Ez történt most a 7x7 elnevezésű nyereményjátékunk fődíjával, a 70 ezer dinár készpénzzel is. A tornyosi élőújságon egy kislány segédkezett, aki a s...

Szabó Attila fotója

Nagyon jó érzés valamennyiünk számára, ha kiderül, hogy egy-egy nyereménytárgyunk a Hét Nap régi, hűséges olvasóihoz kerül. Ez történt most a 7x7 elnevezésű nyereményjátékunk fődíjával, a 70 ezer dinár készpénzzel is. A tornyosi élőújságon egy kislány segédkezett, aki a színpadra borított szelvények halmazából egy csókai olvasónk nevét húzta ki. A szerencse a 60 éves Csipak Józsefnek kedvezett, aki feleségével, az 55 éves Ibolyával érkezett szerkesztőségünkbe, hogy átvegye a jutalmat.
Nyertesünk a csókai öntödéből vonult nyugdíjba, ahol öntőformázó volt. Párja is ott dolgozott, de két évvel ezelőtt részben egészségügyi okokból, részben pedig azért, mert munkaerő-felesleggé vált, megvált a vállalattól. Most arra vár, hogy elérje a nyugdíjkorhatárt. Két fiuk van, a fiatalabbik még velük él. Az idősebb nős, két unokával, egy kisfiúval (10 éves) és egy kislánnyal (6 éves) ajándékozta meg a nagyszülőket.
Bevallásuk szerint több évtizede olvassák a Hét Napot. Csipak József emlékszik arra, amikor nagyobb formátumú volt, és külsejében inkább a napilapunkra hasonlított. Amikor jöttek a változások, ők a Szabad Hét Nap mellett tartottak ki -- mondják. Nem emeltek ki egyetlen rovatot sem, a családfő szinte az elejétől a végéig mindent átböngész. Más újságot nem is járatnak, Ibolya régebben megvásárolt egy-egy olyan lapot, amelyben szép kézimunkákat talált. A nyereményjáték szelvényeit rendszeresen beküldik, mindegyikben részt vettek. Sőt, már nyertek is! Pár évvel ezelőtt szintén a legértékesebb tárgyat, egy mosógépet, a zentai Phonex ajándékát. Arra a kérdésre, hogy szerencsésnek tartják-e magukat, azt válaszolták, ennyi év alatt ez a két alkalom talán nem számít olyan soknak.
A pénznek természetesen nagyon örülnek, alig hitték el, hogy a jó hírt közlő telefonhívás nekik szól. Az összegből jut egy kis ajándékra az unokák számára, de a zömét a házra szeretnék fordítani. Nevetve közlik, mindketten erre gondoltak, anélkül, hogy előzetesen megbeszélték volna. A ház nem új, több évtizede épül, lassan, apródonként, de sohasem sikerült teljesen befejezni. A külső vakolás, a malterozás hiányzik még, erre költik majd a nyereményüket.
A boríték átvétele után, búcsúzás közben megígérték, továbbra is hűségesek maradnak a Hét Naphoz. Hiszen eddig sem a nyeremények miatt vették meg hétről hétre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..