home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Régészetről a Biblia-napon
Szilágyi Edit
2012.11.21.
LXVII. évf. 47. szám
Régészetről a Biblia-napon

A Keresztény Értelmiségi Kör (KÉK) szervezésében és a Budapesti Bethlen Gábor Alap támogatásával a hitismereti programsorozat részeként Biblia-napot tartottak az óbecsei Szent Antal-plébánián november 10-én.

Régészet és Ószövetség címmel dr. Kőszeghy Miklós, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának tanszékvezető egyetemi docense tartott előadást.
A Biblia-napot megtisztelte jelenlétével Szabó Károly, a KÉK elnöke, ft. Szemerédi Pál, a KÉK alelnöke, ft. Fuderer László és ft. Péter Antal atya, valamint a szabadkai, nagykikindai, zentai, magyarcsernyei, kisoroszi és az óbecsei KÉK-tagok.
Dr. Kőszeghy Miklós előadása három részből állt. Az első a Szentföldre, a bibliai események színterére kalauzolta a hallgatóságot, a második a babiloni fogság előtti Jeruzsálemről, a szent városról, a harmadik pedig Jézus és Heródes Jeruzsáleméről szólt.
Az élvezetes, földrajzi-történelmi, hittel és humorral fűszerezett, fotókkal gazdagon illusztrált előadás lekötötte a hallgatóság figyelmét.
A megjelentek az előadás szünetében ellátogattak a belvárosi templomkertbe, ahol a KÉK nevében ft. Fuderer László ismertetője után megkoszorúzták a mártírhalált halt Petrányi Ferencz apátplébános emlékhelyét, majd megtekintették a templombelső csodálatos oltárait, képeit, szobrait, vitrázsait. 
Történt mindez a hit évének kezdetén, egy héttel az apátplébános emlékhelyének megszentelése után és egy nappal a Petrányi Ferencz és közvetlen utódja, msgr. Körmöczy Ambrus pápai prelátus lelki üdvéért bemutatott szentmise előtt.
A Biblia-nap hálaadó imával zárult azokért a betegekért, akik nem tudtak jelen lenni az előadáson, azokért, akik egyedül élnek, szomorúak vagy fájdalommal küszködnek, és azok tartós boldogságáért is, akik életét öröm övezi.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..