home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Régen és most
Hét Nap
2013.06.05.
LXVIII. évf. 23. szám
Régen és most

Vegyen Ön is részt a Hét Nap és a Subotica-trans legújabb közös nyereményjátékában! Ezt megteheti minden olvasónk, ha régi és új családi fotókat, portrékat küld be szerkesztőségünkbe.

A játékban tehát 2 fotóval – egy régen és egy napjainkban készülttel –  lehet részt venni, és a képeken ugyanannak  a személynek, családnak, élethelyzetnek kell szerepelnie.

A nyereményjáték szeptember 18-áig tart. A beérkezett képeket a játék végéig folyamatosan közöljük lapunk hasábjain, illetve Facebook-oldalunkon (www.facebook.com/HetNap), olvasóink pedig szavazhatnak az általuk legjobbnak, legötletesebbnek tartott fotókra. A legtöbb olvasói szavazatot kapott képek beküldői értékes jutalomban részesülnek.

A FOTÓKAT MÁRIS KÜLDHETIK!

A fotókat az office@hetnap.rs e-mail címre vagy lezárt borítékban a 24000 Szabadka, Lazar Nešić tér 1/VI., Pf. 75 (Subotica, Trg Lazara Nešića 1/VI., Pf. 75) címre küldjék be.
Kérjük, mellékeljék elérhetőségeiket (telefonszámot, lakcímet), a borítékra pedig írják rá: RÉGEN ÉS MOST

További információkért hívják a 024/555-856-os telefonszámot.


A nyereményjáték támogatója:

SUBOTICA-TRANS TURISZTIKAI IRODA
Matko Vuković u. 9., 24000 Szabadka • 024/555-466
turizam.sutrans.rs


FŐDÍJ – kétszemélyes utazás Prágába, drezdai vagy Karlovy Vary-i kirándulással

A Cseh Köztársaság északnyugati részén fekvő főváros a modernkori és gótikus stílusú épületek legszebb építészeti hagyatékainak ötvözetét képviseli. Tágas történelmi belvárosa a Világörökség része.

1. NAP Indulás a késő esti órákban Szabadkáról. A kirándulóbusz Magyarországon és Szlovákián keresztül halad majd át igény szerinti kisebb szüneteket tartva.

2. NAP Érkezés Prágába a délelőtti órákban. Séta a városközpontban a helyi idegenvezető kíséretében. Látnivalók a belvárosban: Károly-híd, Zsidó negyed, városháza, asztronómiai óra (Orloj), Vencel tér, Husz János-szobor. Szállásfoglalás a szállodában, szabadidős séta Prága utcáin, majd visszatérés a szállodába, éjszakázás.

3. NAP Reggeli. Délelőtti programterv — városnézés az „Arany városban“ a helyi idegenvezető kíséretével. Hradzsin várkomplexum, a cseh elnöki rezidencia és a Szent Vitus katedrális látogatása. A Kisoldal városrész és a szerb konzulátus megtekintése, séta a Károly-hídon. Szabadidő Prágában. Választható esti program — kétórás sétahajózás a Moldván idegenvezetővel. Vacsora — svédasztal az alsó fedélzeten. A hajó felső fedélzete terasz. Útvonal: kikötő — Óváros — Hradzsin — Károly-híd — Kisoldal — Táncoló ház. Visszatérés a szállodába, éjszakázás.

4. NAP Reggeli. Fakultatív kirándulás Drezdába vagy Karlovy Varyba. Drezda Szászország német szövetségi állam fővárosa, amely az Elba folyó partján terül el. Az itt található számos kulturális és történelmi emlékművet a helyi idegenvezetővel járhatják körbe. Modern város, melyen még mindig érezni Kelet-Németország hatását. Európa egyik legzöldebb városaként tartják számon. Főbb látnivalók: Semper Operaház, Miasszonyunk-temploma, Zwinger-palota, Nemzeti Múzeum. Szabadidő. Karlovy Vary 120 kilométer távolságra van Prágától. A legenda szerint IV. Károly véletlenül szerzett tudomást Karlovy Varyról, amikor egyik vadászkutyája beleesett a forró gyógyvízbe. Már a 16. század végéig 200 fürdőhelyet építettek ki. Ma a világ egyik legismertebb fürdővárosává vált. Lehetőség: vacsora az Óváros legszebb és legrégibb 14. századi autentikus cseh sörözőjében. Menü: leves, prágai tányér (kolbász, kacsasült, knedlicka). Visszatérés a szállodába. Éjszakázás.

5. NAP Reggeli. Utazás Csehországon keresztül (rövid tartózkodás a brnói bevásárlóközpontban). Továbbutazás Szlovákia fővárosába, Pozsonyba. Városnézés a helyi idegenvezető kíséretében: a 15. századi pozsonyi vár, a Grassalkovich-palota (az államfő palotája), a Népszínház, a Főtér (Óvárosháza, Roland-szobor, bronz figurák) megtekintése. Hazautazás.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..