home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Rangos vitorlásversey Palicson
Tóth Tibor
2019.05.03.
LXXIV. évf. 18. szám
Rangos vitorlásversey Palicson

Pontban 12 órakor elrajtolt az ország legnagyobb és legjelentősebb nemzetközi vitorlás versenye az optimista hajóosztály versenyzői számára, a 13. alkalommal megrendezett nyílt délkelet-európai kupa (SEEOOC).

A Palicsi-tavon hat ország (Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Montenegró, Görögország, Szerbia) kilencvenhárom, 15 évnél fiatalabb vitorlása szállt hajóba, hogy a három napra tervezett kilenc futam alatt eldöntse, ki bizonyul legjobbnak a Palicsi-tó hullámain.

Az elmúlt tizenhárom évben tizenkilenc ország (Albánia, Algéria, Bulgária, Montenegró, Csehország, Örményország, Japán, Ciprus, Kenya, Kirgisztán, Görögország, Magyarország, Észak-Macedónia, Románia, Oroszország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Szerbia) legfiatalabb tehetségei versenyeztek a nyílt délkelet-európai kupán, azóta többen már európai- és világbajnoki érmek tulajdonosává váltak. A nemzetközi regatta bekerült a Nemzetközi Vitorlás Szövetség valamint a szakági szövetség versenynaptárába is.

Az ünnepélyes megnyitón először Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. Elégedettségének adott hangot, hogy a regatta az ország legnagyobb nemzetközi vitorlásversenyévé nőtte ki magát.

— A nyílt délkelet-európai kupa minden év májusában sok örömet és barátkozást jelent a versenyzők számára, akik megismerik egymás nyelvét és kultúráját. Remélhetőleg a soron következő években is egyre többen érkeznek a versenyre, és a gyerekek előtt még számtalan alkalom adódik, hogy barátkozással, nevetéssel töltsék el a verseny három napját — mondta Horvát.

A jelenlévőket Mladen Stojšin, a Vajdasági Sportszövetség főtitkára, Dejan Vuković, a Szabadkai Sportszövetség főtitkára, Dobó Márta, a Palics-Ludas Közvállalat igazgatója és Kikity Attila, a Szabadkai Sportszövetség közgyűlésének elnöke is köszöntötte.

Kikity elmondta, hogy kemény harcot vár a három nap alatt, hiszen a görög és a montenegrói versenyzők az európai mezőnyben is komoly erőt képviselnek.

— Ma és holnap erős szelet jósolnak, vasárnapra valamelyest gyengül a szél erőssége, de bízom benne, hogy a tervezett három futamot a zárónapon is megrendezzük. A Palicsi Vitorlásklub kilenc versenyzővel képviselteti magát, akiktől szép eredményeket várunk. Legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, barátkozzanak, amiből akár életre szóló barátságok is születhetnek. Célunk, hogy legalább erre a három napra kivonjuk őket a számítógépek és a mobiltelefonok világából, és idejüket inkább a természetben, a vízen, egymással versengve, majd a futamok után barátkozva töltsék — emelte ki Kikity.

A 13. nyílt délkelet-európai kupa fő szervezője a Palicsi Vitorlásklub, társszervezői a Szerbiai és a Vajdasági Vitorlás Szövetség, támogatói pedig több vállalat mellett Szabadka városa, a Szerbiai Ifjúsági és Sportminisztérium, valamint a Vajdasági Ifjúsági és Sporttitkárság.


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..