home 2024. február 23., Alfréd napja
Online előfizetés
Rábén járt dr. Latorcai Csaba
Mihók Anikó
2013.06.05.
LXVIII. évf. 23. szám
Rábén járt dr. Latorcai Csaba

Egynapos vajdasági útja során dr. Latorcai Csaba, Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elsőként az észak-bánáti kicsiny faluba, Rábéra látogatott el.

Dr. Latorcai Csabát elkísérte Tóth Anikó konzul és dr. Zsoldos Ferenc, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke is. A rábéi Vadvirágok Művelődési Egyesület tagjai, valamint a Újhelyi Nándor, a községi képviselő-testület elnöke, Orosz Urbán Csilla, a Törökkanizsáért Egyesület elnöke, Kovács Magdaléna, a községi tanács tagja, valamint Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács tagja fogadta őket. A helyettes államtitkár a magyar—szerb—román hármas határ mellett fekvő településen megismerkedett az ottani Vadvirágok Művelődési Egyesület munkájával, elbeszélgetett az egyesület tagjaival a szervezet tevékenységéről, a falunak a megmaradásáért, fejlődéséért folytatott tevékenységükről.

— Rábén egy rendkívül kicsi, de mérhetetlenül erős és elkötelezett közösség alakult ki, ezt szerettem volna megtekinteni, találkozni ezekkel az emberekkel, és gratulálni a munkájukhoz, további erőt és segítséget nyújtani. Erőt és segítséget erkölcsileg, de ha sikerül kialakítani egy konkrét projektumot, akkor akár anyagi támogatásra is sor kerülhet — mondta dr. Latorcai Csaba.

A vendégek megtekintették a falu fennállása 755. évfordulójának tiszteletére állított kopjafát, a 2005-ben, adományokból épült Szent Adalbert-templomot, majd a házigazdákkal sétát tettek a valamikori tűzoltóotthonig, amely a helyi közösségi rendezvények helyszínéül szolgál. A helybéliek nagy megtiszteltetésnek tartják, hogy a magas rangú politikus ellátogatott hozzájuk.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..