home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Putyin és Vučić megegyeztek, fél évig nem változik a gáz ára
Pannon RTV
2021.11.25.
LXXVI. évf. 47. szám
Putyin és Vučić megegyeztek, fél évig nem változik a gáz ára

További hat hónapon keresztül a jelenleg is érvényben lévő 270 dolláros áron vásárolhat földgázt Szerbia Oroszországtól - erről állapodott meg ma Aleksandar Vučić szerb államfő Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Szocsiban.

Számunkra ez a megmenekülést jelenti. Nem lesz gond sem a villanyárammal, sem a földgázzal, de a fűtéssel sem - mondta Vučić a találkozót követően. Sokat segített nekünk Putyin elnök. Ez az én ajánlatom volt, ő pedig elfogadta - tette hozzá a szerb államfő. A földgáz világpiaci ára egyébként már meghaladta az 1000 dollárt is. Az elkövetkező fél évben pedig nem csak az ár marad a régi, hanem a korábbitól nagyobb mennyiségű földgáz érkezik majd Szerbiába Oroszországból - mondta Vučić.

Fotó: Tanjug/AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..