home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Püspökszentelés Szabadkán
Fehér Márta
2020.11.14.
LXXV. évf. 46. szám
Püspökszentelés Szabadkán

Püspökké szentelték és beiktatták Msgr. Večerin Slavko szabadkai megyés püspököt. A háromórás ceremóniának az Ávilai Szent Teréz-székesegyház adott otthont, az eseményre egyházi méltóságokat és közéleti személyiségeket is meghívtak.

A kétnyelvű szertartás végén az újonnan felszentelt püspök megáldotta a székesegyházban levőket, és köszönetet mondott az életért, a papságért, valamint azért a küldetésért, amelyet a püspökszentelés kegyelme által az Úr neki ajándékozott. Beszédében megköszönte elhunyt szüleinek, hogy elültették szívében Isten szeretetét. Köszönetet mondott Ferenc pápának is, amiért a Szabadkai Egyházmegye élére kinevezte, hogy azt szeretettel irányítsa.

A jelentős egyházi eseményről lapunk jövő heti, november 18-án megjelenő számában olvashatnak bővebben is.

Fényképezte: Szalai Attila

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..