home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Püspöki képeslapok
k-ko
2010.12.08.
LXV. évf. 49. szám
Püspöki képeslapok

Október folyamán jelent meg a Nagybecskereki Püspökség képzőművészeti pályázata Az én karácsonyi képeslapom címmel. Az általános iskolások vettek részt ezen a versenyen az egész egyházmegyéből, és mintegy 800 alkotást küldtek a pályázatra. Dr. Német László püspökatya Radovan Živanki...

Október folyamán jelent meg a Nagybecskereki Püspökség képzőművészeti pályázata Az én karácsonyi képeslapom címmel. Az általános iskolások vettek részt ezen a versenyen az egész egyházmegyéből, és mintegy 800 alkotást küldtek a pályázatra.
Dr. Német László püspökatya Radovan Živankićot, a nagybecskereki Kortárs Galéria igazgatóját, akadémiai festőt kérte fel a zsűrizésre. Az elbíráló szerint a gyermekrajzokból sugárzott a karácsony szép ünnepének az öröme.
A díjátadásra a három kiválasztott alkotást már ki is nyomtatták, és - mint a püspökatya mondta - ezek az üdvözlőlapok valóban a világ minden tájára eljutnak majd, azaz hivatalosan mintegy 250 helyre küldik a jókívánságokat.
Az értékelés szerint a negyedik osztályos, majdáni Ágoston Csilla, az ötödikes, ürményházi Nagy Ella alkotását, valamint a nyolcadik osztályos, törökkanizsai Slavenski Valentina és Mári Viktória közös munkáját nyomtatták ki képeslap formájában. Díjat kapott még 32 részvevő, akik összesen 16 településről küldték be a munkáikat.
Dr. Német László nagybecskereki megyés püspök elmondta, hogy a jövőben is lesznek egyházmegyei versenyek, legközelebb például a szavalók mérik össze tudásukat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..