home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Pukkasszunk buborékokat?!
Tóth Lívia
2021.07.28.
LXXVI. évf. 30. szám
Pukkasszunk buborékokat?!

Nem tudom, mióta létezik — talán a tavalyi évben került piacra —, de bevallom, én még csak most hallottam a Pop It nevű játékról. Egy gyógypedagógus említette, amikor az éppen zajló, különféle készségeket fejlesztő tábor munkájáról beszélgettünk, és nagy találmánynak nevezte. Lehet, hogy egy kissé értetlen képet vágtam, de nem árultam el, hogy fogalmam sincs, miről beszél. Aztán otthon első dolgom volt utánanézni a világhálón.

Nos, a következőket tudtam meg. A Pop It új keletű stresszoldó, -levezető, relaxációs és szórakoztató játék, melyet nemcsak a gyermekeknek, hanem a felnőtteknek is ajánlanak. Mivel nem túl nagy méretű, mindig ott lehet a táskában, és bárhol elő lehet kapni. Lenyugtathatjuk vele az unatkozó, a hiszti küszöbén lévő csemetéinket, de magunkat is, ha valahol túl hosszúra nyúlik a várakozási idő — például mostanság az országhatárokon —, vagy akár utazás közben. A leírás szerint hasznát vehetjük a tanulásban, a koncentrálásban és a figyelem fókuszálásában is.

Én még nem próbáltam, de nem hiszem, hogy rajtam segítene. Mert amilyen türelmetlenné válok, valahányszor úgy érzem, hogy indokolatlanul lassú az ügyintézés, azon a felfokozott állapoton nem enyhítene egy kis pattintgatás. 

Most már ideje elmondani, hogy a Pop It egy nyomogatós játék, mely nagyon hasonlít a védőcsomagolásként használatos buborékfóliához. A szilikonból készült lapocskán végtelenszer ki lehet „pukkasztani” a buborékokat: ha az egyik oldallal elkészültünk, egyszerűen átfordítjuk, és kezdjük elölről az egészet. Emellett kétszemélyes logikai játékként is funkcionál, amiről videók találhatóak az interneten.

Tudtam, hogy nem nekem való! Én ugyanis soha nem jöttem izgalomba egy darab buborékfólia láttán, nem harcoltam miatta a családtagjaimmal, mert egyáltalán nem éreztem késztetést a buborékok kipukkasztására. Ezért sem hiszem, hogy vásárolok magamnak „popitot”, meg azért sem, mert én a várakozási időt, ha hosszabb, általában olvasással — könyv olvasásával, ezt muszáj hangsúlyoznom, mert már többször rám csodálkoztak emiatt — „ütöm agyon”, vagy a telefonomon ellenőrzöm az üzeneteimet, illetve tájékozódom a hírekből. 

De ha mégis meglátja valaki a kezemben, akkor nagy ívben kerüljön el, mert nyilván nem unatkozom, hanem pattanásig feszültek az idegeim, és olyankor jobb, ha senki sem szól hozzám.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..