Próza társul a vershez
2017.10.13.
LXXII. évf. 41. szám
Próza társul a vershez

November első szombatján, 4-én Udvarnokon megejtjük a 7. Szűcs Imre Gyermekvers- és Prózamondó Versenyt, melyet ezúttal is a Jó Pajtás gyermeklap szerkesztősége szervez a Vajdasági Versmondók Egyesülete, a Magyar Szó, az újvidéki Forum Könyvkiadó, valamint az udvarnoki szervezők és a bégaszentgyörgyi önkormányzat támogatásával.

Az eddigi gyakorlattól eltérően idén a vers mellett prózai szövegekkel is benevezhetnek az általános iskolások. Ez az egyetlen változás a tavalyi vetélkedőhöz képest, amivel nem térünk le eddigi utunkról, maradunk az az elképzelés mellett, hogy a verseny a vajdasági magyar irodalomé, és olyan helyen rendezzük meg, ahol már alig hallani magyar szót, magyar nyelvű rendezvény pedig egyáltalán nincs.

Várjuk tehát az általános iskolás korosztályt vajdasági szerzők magyar nyelvű költeményeivel illetve prózai szövegével november 4-én, szombaton 10 órakor néhai munkatársunk, Szűcs Imre szülőfalujában, Udvarnokon (Banatski dvor).


Szűcs Imre szülőháza

Négy kategóriát hirdetünk: 1. korcsoport: 1–2. osztályosok 2. korcsoport: 3–4. osztályosok 3. korcsoport: 5–6. osztályosok 4. korcsoport: 7–8. osztályosok. A produkció ne haladja meg az 5 percet. Legkésőbb október 20-áig dönteni kell arról, kik képviselhetik iskolájukat az udvarnoki döntőn. Minden iskola korosztályonként egy-egy tanulót nevezhet be a versenyre, de művelődési egyesületek is nevezhetnek. A versenyzők adatait (név, kor, osztály, iskola, település, felkészítő pedagógus, telefon, valamint a kiválasztott mű szerzője és címe) október 30-áig kell eljuttatni a Jó Pajtás szerkesztőségébe: Jó Pajtás (Magyar Szó), 21 000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.

Mindennemű kérdéssel a szerkesztőséghez fordulhatnak a 021/457-100-as telefonszámon, vagy a jopajtas.szerk@magyarszo.rs e-mail címen.

A győztesek ezúttal is könyvjutalomban részesülnek.

Kérjük a tanárokat, hogy idén is vállalják fel a versenyt!


A tavalyi győztesek

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Felhívás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..