home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Potápi: Július 1-jétől lehet pályázni testvértelepülési programokra
MTI
2021.07.01.
LXXVI. évf. 26. szám
Potápi: Július 1-jétől lehet pályázni testvértelepülési programokra

Július 1-től ismét pályázhatnak az önkormányzatok testvértelepülési programokra - jelentette be a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Potápi Árpád János elmondta: a támogatásra magyarországi települési és megyei önkormányzatok, illetve a Kárpát-medence magyarok lakta települései, köztük Szerbia helyhatóságai nyújthatnak be pályázatot a többi között kulturális, oktatási és sporttevékenységre. A támogatás idei keretösszege 500 millió forint, egy önkormányzat félmillió és kétmillió forint közötti összeget nyerhet el. A pályázatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján, augusztus 2-ig lehet benyújtani. A pályázat célja, hogy testvértelepülési együttműködésekkel erősítse a nemzeti azonosságtudatot, és előmozdítsa a határon túl élő magyarság szülőföldjén boldogulását, és az anyaországgal való kapcsolatát. A Kárpát-medence testvértelepülési programjával a határon túli magyarság 55 százalékát érték el, a legmagasabb arányban Vajdaságban és Kárpátalján, ahol a magyar lakosság 69, illetve 73 százaléka kapcsolódott a programokhoz.


Fotó: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..