home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Potápi: Február a gyermekegészség, március a közösségek hónapja
2021.03.01.
LXXVI. évf. 8. szám
Potápi: Február a gyermekegészség, március a közösségek hónapja

2021 a nemzeti újrakezdés éve, amelynek keretében tematikus hónapokat tart a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság.

Januárban a sport hónapja volt, február pedig a gyermekegészségé. A program keretében egész hónapon át tartó online képzéssorozatot szerveztek a külhoni magyar gyermekorvosok, ápolók, gyermekegészségügyi szakemberek számára a Bethesda Gyermekkórházzal és a Magyar Gyermekorvosok Társaságával. A hónap során négy héten át a következő négy témában bővíthették tudásukat a résztvevők: táplálkozás a gyermekek egészségéért, gyermekneurológiai továbbképzés, hit és gyógyulás konferencia, kognitív viselkedésterápia a gyermekkori szorongás kezelésében – írja Facebook-posztjában Potápi Árpád János. A magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára bejegyzésében kiemeli, hogy februárban a www.kulhonimagyarok.hu portálon is a külhoni egészségügy témáját járták körbe dr. Velkey Györggyel, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatójával, dr. Bagi Bojánnal, a Szabadkai Közkórház aneszteziológiai és intenzív osztályának vezetőjével, a Vajdasági Magyar Orvosok és Fogorvosok Egyesületének elnökével, és dr. Vass Leventével, Románia egészségügyi államtitkárával és a Studium Prospero Alapítvány elnökével készített interjúkban. Potápi Árpád János kiemeli, hogy Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága 2013 óta támogatja a Kárpát-medencei gyermekegészségügyi hálózat kialakítását, és bízik abban, hogy az elmúlt hónap során végzett munka tovább erősíti az eddigi eredményeket. Az államtitkár hozzáteszi, hogy március a közösségek hónapja lesz.


Fotó: Facebook

Forrás: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..