home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Pont Veled Tábor Szabadkán
Szakáll Laura
2022.08.07.
LXXVII. évf. 31. szám
Pont Veled Tábor Szabadkán

Sajátos nevelési igényű és ép fejlődésű gyermekek számára szerveztek nyári tábort Szabadkán, a Vasutastelepülés helyi közösségben. Az egyhetes foglalkozássorozat hiánypótló, hiszen Vajdaságban nincs ilyen jellegű nyári kikapcsolódási lehetőség.

A tábor alatt változatos programokban volt részük a gyerekeknek. A kézműves-foglalkozások, a tánc, a mozgás és a szórakozás mellett játékos módon bővíthették tudásukat a résztvevők. Drámapedagógiai foglalkozást is szerveztek, amit a gyerekek nagyon élveztek. A tábor megálmodói, Csipak Szarapka Dóra és Rózsa Ramóna azt mondják, a Pont Veled Tábor mindenképp hiánypótló. A foglalkozássorozat fő célja, hogy azok a gyerekek, akik nagyobb figyelmet és türelmet igényelnek, a nyári szünidő idején együtt játszhassanak a többiekkel. Egymás megismerése által elfogadóbbá, toleránsabbá válnak.

Csipak Szarapka Dóra szervező: — A fő cél, hogy a gyerekek ismerkedjenek egymással. Ismerjék meg, hogy mennyire különbözünk egymástól, de a különbözőségben mégis mennyire egyformák vagyunk. Mert mit akar minden gyerek, főleg nyáron? Szórakozni, közösségben lenni, jót bulizni, ismerkedni. Azt hiszem, így a negyedik napon már el tudjuk mondani, hogy sikerült megvalósítani a célunkat. A gyerekek mindennap úgy érkeznek, úgy mennek haza, hogy köszöntik egymást, ölelkeznek, Szia, barátom!, Szia, haverom! Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó célt szolgált ez a tábor. Minden napra próbáltunk olyan foglalkozást szervezni, amely sokszínű, szórakoztató és fejlesztő hatású is.

Rózsa Ramóna szervező: — Itt a Vasutastelepülés helyi közösségben a Lavandemagie Egyesület több mint egy éve működik. Ennek keretében sikeresen pályázatunk a tartományi oktatási titkárságnál. Már hosszú ideje gondolkodtunk azon, hogy jó lenne valami hasonlót vagy olyat csinálni, ami hiánypótló. Jött az ötlet, közel is áll hozzánk, mert mindketten pedagógusok vagyunk. Az oktatási rendszerünkben ott van az inkluzív oktatás, nagyon fontos, hogy a jövő generációjába már beépítsük az elfogadást, hogy mindez ott legyen a gyerekekben. Nagyon jó a hangulat, és örülünk, hogy a gyerekek is élvezik. Amikor a nap végén elbúcsúzunk egymástól, örömmel mennek el, amikor pedig érkeznek, örömmel találkoznak a többiekkel. Úgy látom, a foglalkozások nagyon fontosak a gyerekek számára, hiszen az rendben van, hogy az iskolában várja őket egy közösség, de most nyári szünet van. Egy ideig nagyon jó otthon, meg a családi programok is élvezetesek, de fontos, hogy közösségben legyenek. Ezért lényeges, hogy a gyerekek nyáron menjenek táborba.

Az ingyenes inkluzív tábor főtámogatója a tartományi oktatási titkárság és a Majsai Úti Általános Iskola volt. A szervezők rendszeressé kívánják tenni ezt a hiánypótló foglalkozássorozatot. A tervek szerint a jövő nyáron is várják a gyerekeket.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..