home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Pomponnyuszi húsvétra
Barát Kinga
2023.04.08.
LXXVIII. évf. 14. szám
Pomponnyuszi húsvétra

Az évszakok változása és az ünnepek remek alkalmat nyújtanak a kreatív embereknek arra, hogy dekorálják az otthonukat, méghozzá nem is akármivel, hanem saját készítésű díszekkel. Ilyenkor szabadon használhatják a fantáziájukat, és számos jó ötletet valósíthatnak meg. Nincs ez másként a húsvét közeledtével sem, amikor különféle nyuszis díszekkel tehetjük hangulatosabbá a házunkat, lakásunkat.

Igaz, hogy már csak néhány nap választ el bennünket az ünneptől, de ha végeztünk az ilyenkor szokásos tavaszi nagytakarítással, és a menüt is megterveztük, talán még marad időnk egy kis kreatívkodásra is. Ha az idén nem, akkor majd jövőre vegyük elő ezt az ötletet. 

Persze a húsvéti színes tojások önmagukban is szép dekorációk, remekül mutatnak egy kis kosárban a barka alatt vagy arra felaggatva, készíthetünk azonban ilyen cuki pomponnyuszikat is, hiszen a díszekből sohasem elég. Könnyen és gyorsan megvagyunk velük, akár a gyerekek közreműködésével is.


Először szedjük össze a hozzávalókat. Kelleni fog néhány hurkapálca, fehér fonal, nagyobb fagyöngy, barna és fehér filc anyag, egy kevés zsineg, néhány színes gombocska és fekete filctoll. Ezeken kívül pedig olló és ragasztópisztoly.


Előbb a nyuszi testéhez kell megcsinálnunk a pompont. Ennek elkészítési módját lépésről lépésre fotóztam. Összefogjuk a fényképen látható alakúra kiszabott két kis kartont, és elkezdjük rátekerni a fonalat. Amikor elegendő mennyiséget tekertünk fel, ollóval óvatosan elvágjuk, ahogy az ábra is mutatja. Összekötjük, és ezzel már készen is van a nyuszink hasa. Már csak a fejével van dolgunk, és ehhez a nagyobb fagyöngyre lesz szükségünk. Fekete filctollal arcocskát rajzolunk rá, majd a barna és a fehér filc anyagból füleket vágunk ki, és a fejéhez ragasztjuk a ragasztópisztollyal. Ezután rögzítjük a nyuszit a hurkapálcánkra, a zsinegből masnit kötünk neki, melyet egy gombbal díszítünk. És már el is készült a húsvéti dekorációnk! Ugye, milyen egyszerű?

De az ötletelésnek ezzel még nincs vége! Nyuszinkat, vagy akár többet is, elhelyezhetjük a vázában a barka között, de egy csokor szép tavaszi virágban is remekül mutat. Továbbá a virágcserepeinket is díszíthetjük vele, ha a hurkapálcát a kaspó földjébe szúrjuk.

Sőt, ha több időnk van bíbelődni, akár egy kis húsvéti virágdekoráció részei is lehetnek a nyulacskák. Erre is adok ötletet a mellékelt fotókon.

Kétségkívül sok szép dolgot el lehet készíteni házilag, melyekhez nem kell semmiféle extra kellék. Így spórolhatunk is, hiszen olcsóbb, ha magunk csináljuk, mint ha a boltban vennénk meg ugyanezt vagy valami hasonlót drága pénzért. Arról nem is szólva, hogy milyen remek családi program lehet.

Vidám készülődést és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..