home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Pneusz gondok
2004.11.10.
LIX. évf. 45. szám

A poézis már csak a sportrovatban és a mezőgazdasági mellékletben virágzik - ha van olyan az újságban.Épp ezért örültem meg, amikor a motorosoldalon felfedeztem ezt a lírai töltetű címet: ,,GONDOLATOK A TÉLI ABRONCSRÓL”.Keblemre antifríz!Egy új Rágyerd Kuplung berreg nekem az elnyúlásról - már...

A poézis már csak a sportrovatban és a mezőgazdasági mellékletben virágzik - ha van olyan az újságban.
Épp ezért örültem meg, amikor a motorosoldalon felfedeztem ezt a lírai töltetű címet: ,,GONDOLATOK A TÉLI ABRONCSRÓL”.
Keblemre antifríz!
Egy új Rágyerd Kuplung berreg nekem az elnyúlásról - mármint gumiilag?... Ha így van, akkor ab roncs - bisz vadonatúj.
Ez ügyben most még csak hátsó gondolataim vannak, azokat kellene először is kicserélni, mert a recék kiruccantak, de úgy érzem: több gondolat fog bántani még engemet. Sava?... Goodier?... Mischelin?... Melyikre szavazzak az egyiksincsből?!
Igaz, az is megfordult dérütötte fejemben, hogy zoknit húzok rá, mint a Simeckire, meg a Kopeczkyre, mert az út egy igen csúszós jégtabella - lesz.
A lágy gumi, igaz, jobban tapad, de az ember egy álló napot apellálhat - ott a kipufogó, és trombitálhat! -, mégsem érzékenyedik el. Csak akkor, ha egy kis levegőt kieresztek belőle. Azt viszont lehetetlen eltalálni, hogy mind a négy kerék egyformát sóhajtson. Legtöbbször ugyanis az van, hogy sok á-er szalad ki, és akkor - csihi a puhiba!
Hát, kedves hallgatók, ezek volnának az én gondolataim a téli szalámiról... Helyesbítek: a téli szlalomról.
Tőlem még ez is szép, hisz az abroncsbrancsban még csak kezdő gondolkodó vagyok.
Kicsit meg is fáztam...
Köhögés ráz, csendesen fullákolok.
Talán csak nem fertőződtem meg abronchitinisszel?!
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..