home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Planet Budapest 2023 élőben a Család-barátban – A kiállítás kulisszatitkai és tippek a fenntarthatóságért
MTVA
2023.09.27.
LXXVIII. évf. 39. szám
Planet Budapest 2023 élőben a Család-barátban – A kiállítás kulisszatitkai és tippek a fenntarthatóságért

Szeptember 27-én kezdődik a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Kiállítás és Élményprogram. A helyszínről még a megnyitó előtt élőben jelentkezett a Duna Család-barát című műsora. Az adásban Rátonyi Kriszta és Forró Bence műsorvezetők is elárulták, mit tesznek a hétköznapokban a bolygó védelméért. 

A Planet Budapest a nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját újszerűen feldolgozó, a legújabb megoldásokat közérthetően bemutató kezdeményezések egyike. A szeptember 27. és október 1. között látogatható expó idén elsősorban az élelmiszerekkel foglalkozik: a lehető legteljesebben járja körül a témát az ellátás biztonságától kezdve, az egészséges, fenntartható étkezésen át egészen a fenntartható mezőgazdaságig.

A Hungexpo területén zajló Planet Budapest 2023 programjairól több alkalommal is tudósítanak a közmédia csatornái. A megnyitó előtti napon Beke Luca, a Planet Budapest 2023 szervezője a Család-barát keddi adásában mesélt részleteket.

„A Planet Budapest 2023 a régió legnagyobb fenntarthatósági rendezvénye, a társadalom és a gazdaság széles rétegeinek szól. 38 ezer négyzetméteren, 140 hazai kiállítóval várjuk az érdeklődőket. Az idei kiállítás különlegessége, hogy több interaktív játék segítségével vonjuk be a látogatókat a közös, környezettudatos gondolkodásba: például saját majorságot építhetnek, egyúttal megismerkedhetnek a permakultúrás biogazdálkodással, vagy hulladékszigeteket számolhatnak fel az óceánban, miközben megtudhatják, miért veszélyesek a mikroműanyagok” – mondta a kiállítás szervezője a műsorban, hozzátéve, hogy a három kiállítótérből álló expó valamennyi programja ingyenesen látogatható.

Az élő bejelentkezés után a Család-barát műsorvezetői is kifejtették a környezettudatossággal kapcsolatos véleményüket. Rátonyi Kriszta a klímaszorongás ellen saját módszerét javasolja: apró lépésekkel kell haladni a környezettudatos életmód felé, és nem szabad azt hinni, hogy az egyéni tettek jelentéktelenek. Forró Bence szerint az egyik legáltalánosabb probléma a túlfogyasztás, holott a mértékletesség egyéni és közösségi érdek is.

Planet Budapest 2023 – szeptember 27. és október 1. között.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..