home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Pihenésre fel!
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2023.02.22.
LXXVIII. évf. 8. szám
Pihenésre fel!

„Hó kavarog az égben, hatalmas, szédítően táncoló pelyhekben és csapatokban, fehér pettyek a vasszürke égen, hó, a hideg és a tél íze a nyelveden, habozva lehel csókot az arcodra, mielőtt halálra dermesztene. Harminccentis hó, puha, mint a vattacukor, meseországgá változtatja a világot, minden felismerhetetlenül gyönyörű lesz tőle.” (Neil Gaiman)

Az idén nálunk hó nem esett, vagy ha mégis, igencsak kevés, így csikorgó hóesésben nem sétálhattunk. A téli pihenés számunkra is csalogató, és mindannyian vágyunk a meleg kuckózásra. Vágyunk az utazásra is, de ha arra nincs módunk, lehetőségünk, akkor szemügyre vehetjük a körülöttünk lévő helyeket, ahol pihenés és kikapcsolódás várhat ránk.


A szerző látványtervei

A magyarkanizsai Bata Hostel kérte a segítségemet az elmúlt év őszén. Nyári, kültéri pezsgőfürdős medencéjüket szerették volna téliesíteni, egy kisebb wellnessrészleget létrehozni, hogy a hidegben is a vendégek kedvébe járjanak. Ennek érdekében egy fürdőszobás szobát is feláldoztak. Ebben a mindössze 20 négyzetméteres helyiségben terveztük meg a hostel vendégei számára a kényelmes, extra pihenési lehetőséget.

Első körben, a felmérés végeztével, néhány variáció készült a beosztást illetően, majd a végső terv elfogadása után gyorsan meg is kezdődtek a munkálatok. Némi falbontásra is szükség volt a kedvezőbb elrendezés miatt. A helyiség egyik sarkába helyeztük a pezsgőfürdős medencét, melyet — hogy egy kicsit exkluzívabb legyen — egy fából készült, a medence körvonalát követő, ülésre is alkalmas kerettel tettünk látványosabbá. A helyiségben helyet kapott egy infraszauna is, mely valóban a szoba másik éke lett. Aki feltöltődésre vágyik, annak igazán érdemes betérnie ide, akár több napra is. A tervezés során az igényeknek megfelelően egy kis pezsgőzős, borozgatós, illetve teázós sarkot is megvalósítottunk. Ezen a részen sófal is segíti a teljes ellazulást. A miniwellness tehát minden igényt kielégít a vendégek számára.

Hogy még melegebb és hangulatosabb legyen az összkép, a világítást is segítségül hívtuk, és arra törekedtünk, hogy minden tevékenységnél külön hangulatvilágítás legyen. Álmennyezet és spotlámpák a pezsgőfürdő felett, ha arra van igény. A sófal hátulról kapott megvilágítást, így lenyűgöző fényben úsznak a narancssárga sótéglák, melyek az egészségre is rendkívül jótékonyan hatnak. A kávézóasztal pedig a mennyezeti spotlámpákon kívül lelógó megvilágítást is kapott.

Mindezt puha szőnyegekkel tettük még kényelmesebbé, hogy a pezsgőfürdőből vagy az infrakabinból kilépve is melegérzetünk legyen. Egy kis kabátfogasra és cipőtárolóra is szükség volt, hogy ha külső vendégek is igénybe szeretnék venni a szolgáltatást, legyen rá lehetőségük, és kényelmesen lerakhassák a holmijukat.

Ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk, akkor mindezt a közelben is megtehetjük, hiszen gyakran nem kell messzire utaznunk egy néhány órás feltöltődés érdekében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..