home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Pihenés a törökbecsei termálfürdőben
Zséli Ágnes
2021.08.31.
LXXVI. évf. 34. szám
Pihenés a törökbecsei termálfürdőben

Nemrégiben termálfürdőt nyitottak a Törökbecse központjában található Tiszavirág szálloda udvarában. A zöld pázsittal, nyugágyakkal övezett meleg vizes medencék kitűnő lehetőséget nyújtanak a fürdéshez, úszáshoz, pihenéshez, kikapcsolódáshoz, gyógykezeléshez, egyszersmind hozzájárulnak a bánáti község idegenforgalmának fellendítéséhez.

A szálloda épületében már tavaly megkezdte működését egy relaxációs-rehabilitációs központ, egy kisebb és egy nagyobb gyógyvizes medencével, valamint szaunával, majd a nyári időszakban az udvarban lévő új létesítmény is megnyitotta kapuját. A fürdőt természetesen nemcsak a szálloda vendégei, hanem a helybeli lakosság és a vidékről érkezők is használhatják. 

A termálfürdőhöz tartozik egy 20 x 7 méteres kültéri medence, melyhez egy 3 x 3 méteres hidromasszázsrész is kapcsolódik. A legfiatalabbak rendelkezésére egy 3 x 5 méteres gyermekmedence áll. Az épületben kialakított fedett részben egy 9 x 3 méteres, valamint egy hidromasszázsos, kör alakú, 3 méter átmérőjű medence található. A víz az udvarban lévő fúrt kútból való, melynek hőmérséklete a kültéri medencékben 28 és 31 °C közötti, míg a bentiekben ennél egy kissé melegebb. A gyógyvíz mintegy harminc különféle ásványi anyagot tartalmaz, melyek jó hatással vannak az ízületi betegségekre.

A Tiszavirág szálloda egyébként 1985-ben épült, majd 2010-ben újították fel. Összesen 34 két- és háromágyas szoba található benne. A hotel vendégei ingyen használhatják a medencéket. A látogatók munkanapokon 400 dinárt, hétvégén 600 dinárt fizetnek, a beltéri medencék használata plusz 400 dinárba kerül.

A törökbecsei termálfürdőben orvosi rendelő is üzemel, így a fürdőzők szakorvosi vizsgálaton is részt vehetnek.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..