home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Petőfi — és kortársai — a szívünkben
Kónya-Kovács Otília
2018.03.13.
LXXIII. évf. 10. szám
Petőfi — és kortársai — a szívünkben

Muzslyán nagy hagyománya van a Petőfi-szavalóversenynek, amely kapcsán néhány éve úgy döntöttek a szervezők, a Muzslai Petőfi Sándor MME vezetősége, hogy a költő kortársainak verseivel is megmérettethetnek a benevezők.

Az egybegyűlteket Juhász Törköly Krisztina, az egyesület elnöke köszöntötte, majd meg is kezdődött a szavalóverseny, amelyre az idén jóval kevesebben neveztek be. Harminc fellépő mutatta be tehetségét a szavalás terén. A zsűri értékelése szerint színvonalas volt a mostani megmérettetés, a pedagógusok is szép munkát végeztek, hisz érezhető volt, hogy sok munka állt egy-egy szavalat mögött. A diákok körében népszerűbben a Petőfi-versek, a kortárs költők verseivel csak a merészebbek próbálkoztak.

A háromtagú zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen a jók közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat. Az elbírálásban részt vállalt Szabó Andrea, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa, aki Újvidéken és Tiszakálmánfalván tevékenykedik, Kovács Jolánka, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola könyvtárosa és Jenovay Lajos, a Madách Amatőr Színház vezetője. Négy kategóriában osztottak díjakat.

Az elsősök és másodikosok mezőnyében Olajos Teodor lett az első, őt követte Csiszár Richárd, míg Sziller Léna a harmadik helyen végzett. Két különdíjat is osztottak, Szőke Réka Renáta és Süveg Zita vehette át. A harmadik és negyedikesek kategóriájában a legjobbnak bizonyult Barna Léda, a második helyezett lett Szakál Éva, a harmadik pedig Kurunczi Anasztázia. A két különdíjat Nyerges Anabella és Tóth Balázs érdemelte ki. A felsősök mezőnyében Kormányos Ákos jeleskedett, a második helyen viszont Lázár Mónika végzett. A középiskolások közül csak egy versenyző volt, Nagy Aurea, aki szép szavalatáért első díjban részesült.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..