home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Petőfi Sándor a Szerbiai Posta emlékbélyegén
2023.09.22.
LXXVIII. évf. 38. szám
Petőfi Sándor a Szerbiai Posta emlékbélyegén

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Szó Lapkiadó Kft., a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ (VM4K), a Magyar Szó Forum Nyomdája, és a Szerbiai Posta együttműködésének köszönhetően a nagy költőnek emléket állító bélyeget bocsátottak forgalomba. Értéke 130 dinár, ami a Magyarországra való levélküldés költségének felel meg. Vizuális megjelenése Boban Savić festőművész alkotása. 

A bélyeg ünnepélyes bemutatóját Belgrádban, a Szerbiai Posta Múzeumban tartották meg. Az eseményen jelen volt Pásztor István, a Tartományi Képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Erdődi Edvina, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. megbízott igazgatója, és Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is. 

Pásztor István felszólalásában a szerb-magyar kapcsolatok elmúlt tíz éves felfelé ívelésére helyezte a hangsúlyt. Mint mondta, korábban elképzelhetetlennek számított egy hasonló kezdeményezés megvalósulása, most viszont első alkalommal került magyar felirat egy szerbiai bélyegre. Véleménye szerint az, hogy a Szerbiai Posta kiadta ezt az emlékbélyeget, az egész programsorozat egyik fénypontja. Ez mindannak az elmúlt tízéves erőfeszítésnek az eredménye, amely a két nép, illetve a két ország közötti kapcsolatok kiépítését jellemezte.

Az ünnepélyes bemutatót követően Zoran Đorđević, a Szerbiai Posta igazgatója átadta Pásztor Istvánnak az alkalmi bélyeg tiszteletbeli díszkiadását. 

Forrás: Magyar Szó, Pannon RTV

Fotók: Ótos András

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..