Pető-kurzus a konduktorsegítő képzés hallgatóinak részvételével

Pető-kurzus a konduktorsegítő képzés hallgatóinak részvételével

Új helyszínen, a zentai Kölyökkuckóban tartották meg a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának legutóbbi kurzusát, amelyen szakemberek foglalkoztak a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő gyermekekkel és felnőttekkel.

— A kurzust két konduktor vezette, akik mellett a szabadkai VM4K konduktorsegítő képzésének tizenegy hallgatója is bekapcsolódott a munkába, ugyanis itt valósult meg számukra a gyakorlati oktatás. A foglalkozások 17 résztvevője ezúttal is Vajdaság több településéről, Nagybecskerek és Zombor környékéről, Újvidékről, Temerinből, valamint a környező településekről érkezett. A babás-mamás, a stroke utáni állapotban lévők, a Parkinson-kórosok és sclerosis multiplexben szenvedők csoportja mellett egyéni fejlesztések is zajlottak — emelte ki a kurzus zárása alkalmából megtartott sajtótájékoztatón Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja.

Az érintettek számára folyamatosan szerveztek szűréseket is, amelyekre az elmúlt időszakban Zentán, Csókán, Kishegyesen, Szabadkán és Zomborban is sor került. Ezeknek az alkalmaknak köszönhetően újabb betegeket kapcsoltak be a programba. A következő háromhetes kurzus november 25-én kezdődik Zentán, szintén a Kölyökkuckóban. Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a 063/78-87-417-es telefonszámon kaphatnak.


A Pannon RTV felvételei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg HÍREK KÉPEKBEN rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Pető-kurzus a konduktorsegítő képzés hallgatóinak részvételével
  • Borbély Tivadar
  • 2020.06.03.
  • LXXV. évfolyam 23. szám
Pető-kurzus a konduktorsegítő képzés hallgatóinak részvételével
  • MTI
  • 2020.05.30.
  • LXXV. évfolyam 22. szám
Facebook

Támogatóink