home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Pető-kurzus a konduktorsegítő képzés hallgatóinak részvételével
Tóth Lívia
2019.11.01.
LXXIV. évf. 44. szám
Pető-kurzus a konduktorsegítő képzés hallgatóinak részvételével

Új helyszínen, a zentai Kölyökkuckóban tartották meg a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának legutóbbi kurzusát, amelyen szakemberek foglalkoztak a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő gyermekekkel és felnőttekkel.

— A kurzust két konduktor vezette, akik mellett a szabadkai VM4K konduktorsegítő képzésének tizenegy hallgatója is bekapcsolódott a munkába, ugyanis itt valósult meg számukra a gyakorlati oktatás. A foglalkozások 17 résztvevője ezúttal is Vajdaság több településéről, Nagybecskerek és Zombor környékéről, Újvidékről, Temerinből, valamint a környező településekről érkezett. A babás-mamás, a stroke utáni állapotban lévők, a Parkinson-kórosok és sclerosis multiplexben szenvedők csoportja mellett egyéni fejlesztések is zajlottak — emelte ki a kurzus zárása alkalmából megtartott sajtótájékoztatón Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja.

Az érintettek számára folyamatosan szerveztek szűréseket is, amelyekre az elmúlt időszakban Zentán, Csókán, Kishegyesen, Szabadkán és Zomborban is sor került. Ezeknek az alkalmaknak köszönhetően újabb betegeket kapcsoltak be a programba. A következő háromhetes kurzus november 25-én kezdődik Zentán, szintén a Kölyökkuckóban. Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a 063/78-87-417-es telefonszámon kaphatnak.


A Pannon RTV felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..