home 2024. április 13., Ida napja
Online előfizetés
Pető-kurzus Szabadkán
2022.02.17.
LXXVII. évf. 7. szám
Pető-kurzus Szabadkán

A Szekeres László Alapítvány szervezésében, a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ rendes évi tevékenységének és felsőoktatási programjának szerves részeként 2022. február 21-étől ismét megszervezésre kerül a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának háromhetes intenzív kurzusa a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő személyek számára. A február második felében induló kurzus Szabadkán a Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény (Radić fivérek utca 67.) épületében fog zajlani.

A háromhetes időszakban szűrővizsgálatokra is sor kerül. Ezekre az alkalmakra a szakemberek a központi idegrendszeri sérüléssel rendelkező gyermekeket, valamint szklerózis multiplex, Parkinson-kór, stroke, agyvérzés vagy baleset következtében kialakult idegrendszeri sérüléssel élő felnőtteket várnak. A szűrésre egész Vajdaság területéről jelentkezhetnek a lakosok.

A szűrésre a Szekeres László Alapítvány munkatársánál a 024/670-010-es telefonszámon lehet jelentkezni.

A megjelölt háromhetes periódusban a Semmelweis Egyetem Pető András Kara székhelyen kívüli konduktorsegítő szakirányú továbbképzésében résztvevő hallgatók gyakorlatára is sor kerül.

A fejlesztés a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg a Szekeres László Alapítvány szervezésében.

Fényképezte: Szakáll Laura

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..