home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Percek pillaközén
Talpai Lóránt
2022.01.29.
LXXVII. évf. 4. szám
Percek pillaközén

A magyar kultúra napja alkalmából január 28-án, pénteken, Bácsfeketehegyen a Bányai János Emlékházban a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének műsorát tekinthették meg az érdeklődők. A rendezvény közönségét ifj. Juhász Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség Intézőbizottságának elnöke köszöntötte.

— A magyar kultúra napja minden esztendőben felhívja figyelmünket arra, hogy higgyünk önmagunkban, nemzetünkben és a magyar emberek összetartó erejében. Mindezt semmi sem jelképezi jobban, mint Vörösmarty sorai: „Hazádnak rendületlenűl / Légy híve, oh magyar”.

Ezután Hajvert Ákos, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének elnöke a műsor programját mutatta be.

A Percek pillaközén című irodalmi est résztvevői Vajda Noa Pálma, Szarka Hanna, Lovas Jázmin, Hajvert Zalán, Szabó Vilmos, Nikolić Dávid, Szabó Rebeka, Gál Flóra, Galusz Áron, Kőműves Csenge, Szarka Kitti és Török Emese voltak, a műsort Hajvert Ákos állította össze.

A fiatal versmondók többek között Barak László, Dóka Péter, Mécs László, Kántor Péter, B. Foky István, Karinthy Frigyes és Wass Albert szövegeit adták elő.

A magyar kultúra napja alkalmából készült műsort a Soproni Petőfi Színházban mutatták be először, mely intézménnyel a VMVE kiváló kapcsolatot ápol.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..