home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz
2016.10.06.
LXXI. évf. 40. szám
Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségében, Magyaroszág Szabadkai Főkonzulátusa és a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság közreműködésével, kétfordulós egyéni tanulmányi versenyt hirdet magyar középiskolások részére „Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz” címmel.

Az idén negyedjére megrendezésre kerülő versenyhez csatlakoztak intézmények Felvidékről, Kárpátaljáról és Délvidékről is, ezáltal a kezdeményezés egy Kárpát-medencei megmozdulásra, megmérettetésre ad lehetőséget.

A vetélkedő kétfordulós, az első fordulóra október 27-én kerül sor, 14-17 óra között. Az 50 kérdésből álló online tesztre a diákok egyénileg kell válaszoljanak. November 25-én lesz a verseny döntője Kolozsváron. A döntőben a 20 legjobb eredményt elért diák méri össze tudását, a feladatok között esettanulmányok, tananyaghoz kapcsolódó kérdések várhatóak. A díjak odaítéléséről egy szakmai zsűri dönt. A verseny fődíja 500 euró, második díja 300 euró, harmadik díja 200 euró készpénz, de a pénzjutalmak mellett egyéb különdíjakat is odaítél a zsűri.

A versenyen való részvételhez 2016. október 26-ig mindenkinek egyénileg kell regisztrálnia a www.penzmagnes.ro oldalon. Ezen az oldalon találhatóak a versenyszabályok és a felkészüléshez szükséges anyagok is.


A versenyhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Szabadkán (Fotó: Szabó Attila/Hét Nap)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..