home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Pénteken kezdődik az emléktorna
Tóth Tibor
2019.09.05.
LXXIV. évf. 36. szám
Pénteken kezdődik az emléktorna

Szeptember 6-a és 10-e között 26. alkalommal tartják meg Szabadkán és környékén a Stevan Vilotić — Ćele nemzetközi labdarúgó-emlékversenyt a 19 éven aluli (2001-ben született és fiatalabb) válogatottak részére.

Az idei tornán négy válogatott (Magyarország, Izrael, Montenegró, Szerbia) vesz részt, a mérkőzéseknek pedig a szabadkai városi stadion, Kúla, Zenta és Topolya ad otthont. A tegnap megtartott sajtótájékoztatón Dejan Vuković, a Szabadkai Sportszövetség főtitkára, a torna koordinátora a menetrendet ismertette, majd elmondta, hogy nagyon büszkék a tornára, hiszen nagy rangot vívott ki magának az elmúlt huszonöt év alatt.

— Az elkövetkező időszakban húsz edzést tartanak a válogatottak, és itt szeretném megköszönni a Spartacus, a Bačka 1901 és a Tavankút Labdarúgóklub segítségét, melyek pályájukat a válogatottak rendelkezésére bocsátották. A tornán összesen huszonkét válogatott szerepelt az évek során, Szerbia huszonöt alkalommal, Magyarország huszonkétszer, Izrael pedig tizenkilencszer — emelte ki Vuković.

Dušan Gelić, a torna igazgatója azt kívánta a csapatoknak, hogy érjék el céljaikat a tornán.

— A torna kitűnő alkalom arra, hogy a válogatottak felkészüljenek az október elején megrendezendő Európa-bajnoki selejtezőkre. Emellett a tornával Stevan Vilotićra emlékezünk, aki sokkal több volt mint edző.


A felvétel a sajtótájékoztatón készült (balról jobbra): Milutin Vidosavljević, Bogdan Jočić, Ivan Jević, Dejan Vuković, Dušan Gelić

Ivan Jević, az U19-es válogatott szövetségi kapitánya kiemelte, hogy az elkövetkező három mérkőzés kiváló felkészülés lesz számukra a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezők előtt, amikor is Szerbia ellenfele Románia, Litvánia és Spanyolország lesz.

A játékosok közül Bogdan Jočić és Milutin Vidosavljević volt jelen a sajtóértekezleten. Mindketten elmondták, hogy nagy megtiszteltetés számukra ezen a tornán pályára lépni, és mindent megtesznek a válogatott minél jobb szereplése érdekében.

A tornát a Szerbiai Labdarúgó-szövetség szervezi a Szabadkai Sportszövetség és Szabadka városának támogatásával. A mérkőzésekre a belépés díjtalan.

A torna menetrendje:

szeptember 6-a: Szerbia—Izrael (szabadkai városi stadion, 17.00), Montenegró—Magyarország (Kúla, 16.30),

szeptember 8-a: Szerbia—Magyarország (Zenta, 16.30), Montenegró—Izrael (Kúla, 16.30),

szeptember 10-e: Szerbia—Montenegró (szabadkai városi stadion, 17.00), Magyarország—Izrael (Topolya, 15.15).

A szerbiai válogatott kerete: Novak Mićović (Čukarički), Teodor Obadal (Lokomotiva), Stefan Radmanović (Teleoptik), Uroš Ignjatović (Čukarički), Strahinja Eraković (Grafičar), Danilo Mitrović (BW Linz), Bojan Balaž (TSC), Nikola Blagojević (Crvena zvezda), Nikola Stajić (Brodarac), Ognjen Đurković (Partizan), Lazar Pavlović (Partizan), Kristijan Belić (West Ham), Miljan Momčilović (Partizan), Mateja Stojanović (palánkai Bačka), Bogdan Jočić (Grafičar), Mirko Topić (Vojvodina), Dragoljub Savić (Rapid), Nikola Ristović (Zemun), Dejan Zukić (Vojvodina), Borisav Burmaz (Crvena zvezda), Milutin Vidosavljević (Čukarički), Luka Velikić (Valencia).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..