home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Pénteken kezdődik az I Love Zenta Fesztivál
Tóth Lívia
2018.08.09.
LXXIII. évf. 32. szám
Pénteken kezdődik az I Love Zenta Fesztivál

Augusztus 10-én és 11-én tartják meg az I Love Zenta Fesztivált.

A Tisza-parti város Fő terén, a parkban és a zenepavilonban folyó esemény ezúttal még egy rendezvénynek, a Europe for Citizens elnevezésű programnak is otthont ad.


Ostojin Olivér, Czegledi Rudolf, Kosiczky András, Laskovity Kornél (Herédi Krisztián felvétele)

Czegledi Rudolf polgármester az újságíróknak elmondta, ismét sikerült kihasználni egy európai uniós pályázati lehetőséget, pontosabban az önkormányzat az elmúlt időszakban már harmadszor nyert eszközöket az Európa a polgárokért projektum megszervezésére. Az idei téma a szolidaritás, a felhasználható keretösszeg pedig 24 000 euró. Zenta partnerei öt ország hat testvértelepüléséről érkeznek: Budavár önkormányzata és Tiszafüred küldöttsége Magyarországról, valamint jelen lesz a szlovéniai Kranj, a felvidéki Dunaszerdahely, az erdélyi Székelykeresztúr, valamint Niš város Medijana községe. A házigazdákkal együtt több mint 200 részvevőre, azon belül 180 vendégre lehet számítani.

Ostojin Olivér, a Europe for Citizens projektkoordinátora a zentai és környékbeli érdeklődők számára is nyitott programokról számolt be. Az összejövetel megnyitója augusztus 10-én 15 órakor kezdődik a városháza dísztermében, majd 16.30-kor a Kéz a Kézben civil szervezet fellépésével folytatódik a pavilonban. Augusztus 11-én, szombaton, 10 órakor indulnak a műhelymunkák, 13.30 és 18 óra között pedig a Szolidaritás faluban a meghívott civil szervezetek — Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete, Zentai Baba-Mama Klub, Önkéntes Tűzoltó Testület, Locator Város- és Környezetvédő Egyesület, Hófehérke Óvoda, Kéz a Kézben civil szervezet, Zentai Vakok és Gyengénlátók Egyesülete, Munkarokkantak Egyesülete, Vöröskereszt — tevékenységéről értesülhetnek a polgárok. A projektzáró plenáris ülést ugyanerre a napra 16 órára hirdették meg a városháza dísztermében.

Kosiczky András, a községi tanács turizmussal megbízott tagja hangsúlyozta, a legfontosabb cél, hogy kapcsolat és együttműködés jöjjön létre a zentai és a vendég civil szerezetek között, valamint a más-más országokból érkező küldöttségek megismerkedjenek egymással. Természetesen az sem elhanyagolható, hogy a rendezvény számos turistát is a városba vonz.

Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója a nagyszabású fesztivál legszórakoztatóbb részét ismertette.

Augusztus 10-én, a kora esti órákban a dunaszerdahelyi Novus Ortus diákszínpad Frank Wedekin A tavasz ébredése című darabját adja elő, majd utcabál kezdődik az Eridanus együttessel. Augusztus 11-én délután a gyermekeké a terep, akiknek a civil szervezetek mókás, játékos feladatokat készítettek, ezután pedig meghallgathatják a Csíkos-Pöttyös gyermekzenekar és a Zenegér együttes koncertjét. 

Este a budapesti Ed Philips and the Memphis Patrol, valamint a helybeli Flashpoint zenekar szórakoztatja a közönséget. 

A szervezők értesítik a zentaiakat és a városba érkezőket, hogy az I Love Zenta rendezvény zökkenőmentes lebonyolítása érdekében augusztus 10-e, péntek, 14 órától augusztus 12-e, vasárnap, 12 óráig lezárják a városháza előtti utcát.
 



Részletes program:

2018. 08. 10., péntek

15.00 Europe for Citizens — programmegnyitó a városháza dísztermében
16.30 A Kéz a Kézben civil szervezet fellépése
17.00 Europe for Citizens — ismerkedés a testvérvárosi küldöttségekkel
19.45 Novus Ortus diákszínpad (Dunaszerdahely, Szlovákia): Frank Wedekin: A tavasz ébredése
20.30—01.00 Utcabál — Eridanus együttes

2018. 08. 11., szombat

10.00—12.00 Műhelymunkák a Europe for Citizens program keretében
13.30—18.00 Szolidaritás falu — civil szervezetek bemutatkozása 
14.30 Gyermekkuckó
16.00 Projektzáró plenáris ülés a városháza dísztermében
20.30 Koncert — Ed Philips and the Memphis Patrol (Budapest, Magyarország)
22.30 Koncert — Flashpoint (Zenta, Szerbia)
00.00 DJ X

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..