home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
„Példaképek vagytok!”
Talpai Lóránt
2020.06.11.
LXXV. évf. 24. szám
„Példaképek vagytok!”

Ezt üzente Matteo Salvini a magyaroknak — Magyarország ismét győzelemre áll — E hónapban választanak a lengyelek

Ezt üzente Matteo Salvini a magyaroknak

Példaképnek nevezte Magyarországot Matteo Salvini, az olasz ellenzéki Liga párt elnöke az általa vezetett jobboldali pártkoalíció koronavírus-járvány utáni első utcai demonstrációján, melyet Róma belvárosában rendeztek. A politikus az őt éltető tömeg közepén, zöld-fehér-piros színű szájmaszkját levéve azt mondta: „Tisztelet a magyar népnek és a kormánynak, számunkra példaképek vagytok, köszönjük, hogy közel vagytok hozzánk!” Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) párt elnöke hangsúlyozta: „Ha Európában változik valami, az az általunk képviselt és velünk szövetséges erőknek lesz köszönhető.” A több mint hetven olasz városban megrendezett demonstráció központi helyszínén, a római Popolo téren óriási olasz zászlóval felvonuló tömeg Giuseppe Conte kormányfő lemondását és azonnali választásokat sürgetett.


Fotó: MTI

 

Magyarország ismét győzelemre áll

„Nincs a világnak egy nemzete sem, amely kibírt volna ilyen száz évet, de mi nemcsak kibírtuk, hanem ismét győzelemre állunk” — hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök. A trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából tartott sátoraljaújhelyi megemlékezésen felavatták a Centenáriumi Turulszobrot, a miniszterelnök pedig az ezután tartott beszédében kiemelte: „A száz év magány korszaka véget ért, ismét vannak szövetségeseink, jó szomszédaink, akikkel együtt készülhetünk a jövőre.” Hangsúlyozta, hogy a következő évtized nem a fogyatkozásról és a veszteségekről, hanem a gyarapodásról és az országépítésről szól majd. „A mi nemzedékünk az, amely megfordíthatja Magyarország sorsát, beteljesítheti küldetését, és a győzelem kapujáig viheti az országot, de a döntő ütközetet az utánunk következő nemzedéknek kell megvívnia, a végső lépéseket nekik kell megtenniük” — vélekedett. Végezetül hozzátette: „Nem lesz könnyű, de megéri majd, nagy idők várnak rátok.”

 

E hónapban választanak a lengyelek

Június 28-án tartják meg a koronavírus-járvány és a politikai konszenzus hiánya miatt korábban elhalasztott lengyel elnökválasztás első fordulóját — jelentette be Elżbieta Witek, a szejm elnöke. Az időpont meghirdetésével hivatalosan is újból beindul a választási kampány. A törvényhozás alsóháza a múlt héten véglegesen jóváhagyta azt a törvényt, amely szerint a választást a járvány miatt vegyes formában, hagyományosan és levélben rendezik meg. Andrzej Duda elnök írta alá a jogszabályt. Eszerint az eredeti választási időpont, május 10-e előtt már bejegyzett tíz jelöltnek — köztük Andrzej Duda hivatalban levő elnöknek — nem kell újból regisztrálnia, indulhatnak viszont új jelöltek is. Ezzel a megoldással élve a fő ellenzéki erő, a Polgári Koalíció Rafał Trzaskowski varsói főpolgármester személyében új politikust indít a korábban leköszönt jelöltje, Małgorzata Kidawa-Błońska helyett.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..