home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Pazar passzok éjszakája
2014.06.22.
LXIX. évf. 25. szám
Pazar passzok éjszakája

Belgium–Oroszország 1:0 (0:0), Dél-Korea–Algéria 2:4 (0:3), Egyesült Államok–Portugália 2:2 (0:1)

H csoport, 2. forduló

Belgium–Oroszország 1:0 (0:0)

Rio de Janeiro, Maracana, 73 819 néző, vezette: Brych (német)

Góllövő: Origi a 88. percben.

Belgium: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vermaelen (Vertonghen) – Witsel, Fellaini, De Bruyne – Mertens (Mirallas), Lukaku (Origi), Hazard.

Oroszország: Akinfejev – Kozlov (Jescsenko), Ignasevics, V. Berezuckij, Kombarov – Fajzulin, Glusakov, Satov (Dzagojev) – Kanunnyikov, Szamedov (Kerzsakov), Kokorin.

Három gólt lőttek a belgák ezen a vb-n, mindhármat csereként beállt játékos szerezte. A találkozó kevés helyzetet hozott, főleg a középpályán pattogott a labda. Az egyetlen találat két perccel a lefújás előtt esett, amikor egy ellentámadás végén Hazard pazar passzát Origi lőtte közelről Akinfejev hálójába. A belgák ezzel hatpontosak, az oroszoknak pedig az utolsó fordulóban le kell győzniük Algériát, hogy reménykedhessenek a továbbjutásban.

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!


H csoport, 2. forduló

Dél-Korea–Algéria 2:4

Góllövők: Szon Hung Min az 50., Ku Dzsa Csol a 72., illetve Szlimani a 26., Hallis a 28., Dzsabu a 38., Brahimi a 62. percben.

Porto Alegre, Beira-Rio Stadion, 42 732 néző, vezette: Roldán (kolumbiai)

Dél-Korea: Dzsung Szung Rjong – Li Jong,  Hong Dzsong Ho, Jun Szuk Jung, Kim Jung Gvon – Ku Dzsa Csol, Han Kuk Jung (Dzsi Dong Von), Ki Szung Jung, Li Csung Jong (Li Kun Ho) – Szon Hung Min, Pak Csu Jung (Kim Sin Vuk).

Algéria: M'Bolhi – Mandi, Bugerra (Belkalem), Hallis, Meszbah – Feguli, Brahimi (Laszen), Medzsani, Bentaleb – Dzsabu (Gilas), Szlimani.

Legutoljára 1982-ben nyert algériai válogatott világbajnoki mérkőzést. A győzelmszünet most megtört, és a Dél-Korea feletti diadallal 32 év szünet után nyert újra az észak-afrikai válogatott világbajnoki mérkőzést. A találkozó meglepően nyílt sisakos támadójátékot hozott, és ez gólokban is megmutatkozott. Az első félidőben az algériaiak háromszor is bevették Dzsung kapuját. A legszebb az első gól volt, amikor Szlimani óriási sprintet levágva, két koreai védő között kibújva emelte a hálóba a labdát. A háromgólos hátrány ellenére sem omlottak össze az ázsiaiak és Szon révén szépítettek. Az algériaiakazonban egy tiki-takára emlékeztető akció után (és még mondja valaki, hogy a tiki-taka ideje lejárt) megszerezték negyedik találatukat. A koreaiak még ekkor sem adták fel, és Ku Dzsa révén újra kozmetikáztak az eredményen.

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!


G csoport, 2. forduló

Egyesült Államok–Portugália 2:2 (0:1)

Góllövők: J. Jones a 64., Dempsey a 81., illetve Nani az 5., Varela a 90. percben.

Manaus, Amazónia Stadion, 40 123 néző, vezette: Néstor Pitana (argentin)

Egyesült Államok: Howard – F. Johnson, Besler, Cameron, Beasley – Beckerman, Bradley – Bedoya (Yedlin), Dempsey (Wondolowski), J. Jones – Zusi (O. Gonzalez).

Portugália: Beto – J. Pereira, Bruno Alves, Ricardo Costa, A. Almeida (William) – Veloso, Moutinho, Meireles (Varela) – Nani, Postiga (Éder), C. Ronaldo. 

Nagyon meleg volt a pite a portugálok számára, ugyanis néhány másodperc választotta el őket attól, hogy már a második kör után kiessenek a világbajnokságról. A sérült C. Ronaldóval felálló ibériai válogatott már az 5. percben, egy ajándékba kapott labda után, Nani révén megszerezte a vezetést. A pörgős, jó iramú találkozón az egyenlítésre egészen a 64. percig kellett várni, ekkor Jones fantasztikus lövéssel egalizálta az állást. Kilenc perccel később a kiesés szele meglegyintette Portugáliát, miután Dempsey hassal szerzett gólt csapatának. Az utolsó kilenc percben Ronaldo, a védők gyűrűjében, két alkalommal is kapura fejelhetett, majd amikor már mindenki beletörődött abba, hogy a portugálok is csomagolhatnak, újra Ronaldo villant, kiválóan adott középre, Varela pedig fejjel egyenlített. Az utolsó forduló előtt még mind a négy csapat továbbjuthat, de ki is eshet, viszont ha a német és az amerikai válogatott döntetlent játszik egymással, akkor ők ketten jutnak be a legjobb tizenhat közé.

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..