home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Pásztornapot tartottak Muzslyán
Kónya-Kovács Otília
2012.11.14.
LXVII. évf. 46. szám
Pásztornapot tartottak Muzslyán

Nemrégen szép elismerésben részesült a muzslyai Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete, októberben ugyanis az újvidéki Sport- és Üzletközpontban megrendezett Rogalj elnevezésű fesztiválon a négy legjobb civilszervezet közé sorolták a hagyományápolók tömörülését, a Muzslyai lakodalom és a Pásztornap rendezvények megszervezéséért.

A legutóbbi Pásztornapot, amely sorrendben a hetedik volt, éppen a hétvégén tartották meg. A programot anyagiak híján szerényebbre faragták, de az esemény így is sikeresnek bizonyult.
Az idén is meghirdették nagyanyáink süteményeinek és a jófajta házi pálinkáknak a versenyét. A sós sütemények mezőnyében a helybeli Szabó Katalin, az édesekében a nagykikindai női szervezet csapata bizonyult a legsikeresebbnek. A pálinkák közül nyolcfajta nedűt értékelt a zsűri — volt barack-, őszibarack-, körte-, szilva-, szőlő- és gyümölcspálinka —, és kategóriánként a legjobbakat díjazták.
A hivatalos megnyitót művelődési műsor követte, a helybeli műkedvelők mellett a kárpátaljai vendégek, a császlóciak léptek fel. Az idén sem maradhatott el a kancsikás-bemutató meg a birkapaprikás-főző verseny. Ezúttal mintegy 20 bográcsban főtt a közkedvelt étel. A zsűri szerint a legízletesebb birkapaprikást ezúttal is a tavalyi győztes, a tordai Sándor József főzte. A nagybecskereki Dragan Lukić a második helyen végzett, harmadik lett a muzslyai ifj. Szabó János.
A Pásztornapot az idén is jó hangulatú Juhászbállal zárták, amelyben hajnalig tartott a mulatozás, a talpalávalót a helyi Mozaik együttes húzta.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..