home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Pásztornap volt Muzslyán
Kónya-Kovács Otília
2008.11.19.
LXIII. évf. 47. szám
Pásztornap volt Muzslyán

A díjazottak egy csoportja és a zsűriA muzslyai Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének tagjai ötödik alkalommal szervezték meg a pásztornapot. Az eseményre többek között a szlovákiai Selmecbányáról és a szerbiai Karnevál-városokból, Leskovacról és Šabacról érkeztek vendégek....

A díjazottak egy csoportja és a zsűri

A muzslyai Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének tagjai ötödik alkalommal szervezték meg a pásztornapot. Az eseményre többek között a szlovákiai Selmecbányáról és a szerbiai Karnevál-városokból, Leskovacról és Šabacról érkeztek vendégek. A szervezők a selmecbányai vendégeknek bemutatták a Császárkert Kft.-ben működő kertészetet, valamint Müller János állattenyésztőhöz látogattak el.
A pásztornap kezdetén Gregus József, a hagyományápolók egyesületének elnöke üdvözölte az egybegyűlteket, majd mgr. Hallai Zoltán tanácselnök hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. A muzslyai kancsikásokat a Muzslya Motorosklub tagjai hozták a helyszínre, a Petőfi Sándor MME kerthelyiségébe. A művelődési műsorban a helybeli ostorpattogtatókon kívül felléptek a lukácsfalvi Fehér tó Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület, valamint a felsőhegyi Hangzavar egyesület kancsikásai, az Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének zenekara, a muzslyai Petőfi Sándor MME kis és nagy mazsorett-táncosai, a Tiszavirág néptánccsoport, a Pöngető citerazenekar, továbbá a nagybecskereki Petőfi MME Sarkantyú néptánccsoportja, a selmecbányai Sitnan népművészeti csoport, valamint a nagybecskereki Pionir Művelődési Egyesület tagjai.
A rendezvény keretében versenybe szálltak a régi, hagyományos sütemények készítői, és a házipálinkák versenyében is megmérettettek a pálinkafőzők.
Az édes sütemények kategóriájában a csókai Borsos Katalin görhéje került az első helyre, második lett a muzslyai Szabó Katalin cukros kiflije, harmadik a magyarcsernyei Megyeri Marica kuglófja, a különdíjat Justin Irén érdemelte ki. A sós sütemények ,,mezőny”-ében csak első díjat ítélt oda a zsűri: a nagybecskereki Tomislav Đurin kukoricakenyerét jutalmazta.
A pálinkafőzők versenyében ötfajta pálinkát értékelt a bizottság: a temerini Nagy Béla főzte a legzamatosabb barackpálinkát, de a magyarcsernyi Fehér Mihály birspálinkáját, az erzsébetlaki Milorad Dostanić szőlőpálinkáját, a magyarcsernyi Nerer Lajos szilvapálinkáját és Nerer Annuska almapálinkáját is első díjjal jutalmazta.
A rendezvény keretében megtartották a 8. birkapaprikás-főző versenyt is. A követelmény az volt, hogy a résztvevők muzslyai módra készítsék el ezt a finom ételt. 30 bográcsban rotyogott a paprikás. A szakértők szerint a legízletesebb étket a Muzslyai Ifjúsági Fórum szakácsai főzték, második helyre került a tordai Dejan Miškeljin, a harmadikra a csókai Borsos Kálmán, a negyedik helyen végzett a felsőhegyi Slavoljub Novak, az ötödiken pedig a lukácsfalvi Fehér tó HÁKE csapata.
Az este kezdődő és másnap reggel hat óráig tartó juhászbál jó hangulatban telt el, a zenét a helybeli Atlantic együttes szolgáltatta, és a bál keretében felléptek a szlovákiai vendégek. A szervezők gazdag tomboláról is gondoskodtak, a fődíjat, egy komputerasztalt, a helybeli Török György vihette haza.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..