home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Pásztornap volt Muzslyán
Kónya-Kovács Otília
2008.11.19.
LXIII. évf. 47. szám
Pásztornap volt Muzslyán

Munkában a főzőmesterekA muzslyai Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének szervezésében harmadik alkalommal tartották meg a Pásztornapot. A hivatalos megnyitón a jelenlevőket és a versenyzőket Gregus József, az egyesület elnöke, Smit Ferenc, a helyi közösség tanácsának elnöke és J...

Munkában a főzőmesterek

A muzslyai Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének szervezésében harmadik alkalommal tartották meg a Pásztornapot. A hivatalos megnyitón a jelenlevőket és a versenyzőket Gregus József, az egyesület elnöke, Smit Ferenc, a helyi közösség tanácsának elnöke és Jože Gasperčić, a szlovéniai Ptuj város hagyományápolóinak első hercege üdvözölte, a rendezvényt Vass Tibor, Nagybecskerek városi tanácsának tagja nyitotta meg.
A pásztornapi rendezvény keretében birkapaprikás-főző versenyt is tartottak, melyre 27 csapat, illetve egyén nevezett be. Első díjban a zentai Bogdán Zsófia részesült, második helyezett Duško Kampf lett, a harmadik legízletesebb birkapaprikást pedig a lukácsfalvi Fehértó Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület tagjai főzték.
A rendezvényen hagyományos sütemények vetélkedője is volt. A legfinomabb sós süteménnyel Hallai Magdolna jeleskedett, a második díjat a bagljaši Suncokreti csoport tagjai érdemelték ki, a harmadik Stojnić Ilona lett. Az édes kalácsok mezőnyében Hadžajlić Margit kapta az első díjat, Gera Erzsébet pedig a másodikat.
A házi pálinkák mezőnyében almapálinkával a muzslyai Tavaszi Éva, barackpálinkával a magyarkanizsai Miloš Kravić, szilvapálinkával pedig Basta Dragan győzött.
A kancsikások versenyében gyorspattogtatásban első lett Milorad Vrućinić, második Horváth László, harmadik pedig Apró Krisztián. Kancsikakezelésben a férfiak csoportjában Hanák István jeleskedett, őt követte Répás Zoltán és Milorad Vrućinić. A lányok csoportjában Bakos Leona érdemelte ki az első helyezést, második lett Hanák Szibilla, harmadik Balanyi Réka. A fiúknál Budai Zoltán bizonyult a legjobbnak, Dejan Bakić a második, Nikola Bokanić pedig a harmadik helyre került ki.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..