home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Pásztornap Muzslyán
Kónya-Kovács Otília
2009.11.25.
LXIV. évf. 47. szám
Pásztornap Muzslyán

åk készítették a legfinomabb kalácsokatA muzslyai Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete negyedik alkalommal szervezte meg Muzslyán a Pásztornap elnevezésű rendezvény. A vendégeket a hagyományápolók székházánál fogadták, ahol ünnepélyesen leleplezték az egyesület új tábláját, majd e...

åk készítették a legfinomabb kalácsokat

A muzslyai Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete negyedik alkalommal szervezte meg Muzslyán a Pásztornap elnevezésű rendezvény. A vendégeket a hagyományápolók székházánál fogadták, ahol ünnepélyesen leleplezték az egyesület új tábláját, majd ezt követően megkezdődött a felvonulás Muzslya főutcáján. Összesen 19 csapat sétált a hagyományápolók házikójától a Petőfi kerthelyiségéig, ahol valamennyien be is mutatkoztak. A vendégek a környező településekről, Vajdaság több helységéből, Szerbiából, Szlovéniából és Romániából érkeztek. Az egybegyűlteket Hallai Zoltán, Muzslya helyi közösségének elnöke és Gregus József, a hagyományápolók egyesületének elnöke üdvözölte. A megnyitó után kezdődött a 7. Birkapaprikás-főző verseny, ugyanakkor a hagyományos süteményeket és házi pálinkákat is értékelte a zsűri.
Az édes sütemények mezőnyében Martin Ilona lett az első, a második helyre Révész Erzsébet, a harmadikra Juhász Erzsébet került. A sós sütemények közül a legfinomabbnak Hallai Magdolna krumplis pogácsája bizonyult, második díjas lett Sári Mária, a harmadik helyet Emán Anna nyerte el sós kiflijével.
A legízletesebb almapálinkát a magyarcsernyei Kónya Valéria hozta, a legfinomabb barack- és szőlőpálinkát Csóti Attila főzte, a birspálinka mezőnyében Dudás Györgyöt díjazták, a legzamatosabb szilvapálinka pedig Slavko Vorgućiné volt.
A birkapaprikást a versenyzőknek muzslyai módra kellett elkészíteniük, a megméretés előtt megkapták az étel receptjét. A versenyen 32 bográcsban rotyogott a finom étel, és a zsűrinek nem volt könnyű dolga. Döntése értelmében az első díjat a magyarcsernyei hagyományápolók csapata érdemelte ki Szilágyi Sándor főszakáccsal az élen, őket követte Savo Kirćanski, a muzslyai amatőr szakácsok egyik tagja kapta, valamint a tordai Orbán Zoltán. Negyedik lett a magyarkanizsai Ugri Zsolt, ötödik az erzsébetlaki Straka Ferko.
A kora délutáni órákban a kancsikások mutatkoztak be. A szlovéniaiak óriási méretű ostoraikkal irigylésre méltó durrogást csaptak, de nem sokban maradtak le a vajdasági pattogtatók sem. A Pásztornap este juhászbállal zárult, melyen a hajnali órákig folyt a mulatozás.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..