home 2023. december 08., Mária napja
Online előfizetés
Pásztor István budapesti egyetemistákat fogadott
2022.09.20.
LXXVII. évf. 37. szám
Pásztor István budapesti egyetemistákat fogadott

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke fogadta a budapesti Mathias Corvinus Collegium hallgatóit, akik többnapos tanulmányúton tartózkodnak Szerbiában.

A látogatás során Pásztor István bemutatta a vendégeknek a tartományi parlament államigazgatási rendszerben betöltött szerepét, a hatásköröket, a hatásköröket meghatározó jogszabályokat, valamint az intézmény működését. Rámutatott, hogy a képviselőházban a párbeszéd és a politikai korrektség kultúrájának hagyományát ápolják, és erre a parlamenti politikai élet minden szereplője büszke.

–A képviselőház a politikai nézeteltérésektől függetlenül nagy gondot fordít a nyilvánosság előtt elhangzott szóra és a politikai kultúra szintjére. Emellett rendkívül büszkék vagyunk parlamentünk többnyelvűségére, amely hat hivatalos nyelvvel a legtöbb nyelvű az Európai Parlament után – emelte ki Pásztor István.

A megbeszélésen szó esett a Szerb Köztársaság és Magyarország közötti nagyon jó kapcsolatokról is, amelyben Vajdaságnak jelentős szerepe van, valamint tartományunknak a magyar megyékhez fűződő partnerségéről, barátságáról és politikai kapcsolatairól.

A fiatalok a szerbiai tartózkodásuk során Szabadkán és Belgrádban is járnak.

A Mathias Corvinus Collegium nagyon fontos tehetséggondozó intézmény, amely 1996 óta létezik, magas szintű képzést nyújt, és interdiszciplinárisan kiegészíti a hagyományos egyetemi képzést – olvasható a Tartományi Képviselőház közleményében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..