home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Pásztor István: A magyar kormány odafigyel a határon túli magyar közösségekre
Pannon RTV
2020.11.28.
LXXV. évf. 48. szám
Pásztor István: A magyar kormány odafigyel a határon túli magyar közösségekre

Újabb nagymértékű adomány érkezett Budapestről a Vajdasági Klinikai Központba. Ennek apropóján köszönetet mondott Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében.

A magyar kormány 100-100 darab lélegeztetőgépet és betegőrző monitort küldött a Vajdasági Klinikai Központba.

Pásztor István kiemelte, hogy ezek a berendezések a járványhelyzet elmúltával is fontos segítséget fognak nyújtani a vajdasági egészségügyi intézményeknek.

„A magyar kormány többedik alkalommal bizonyítja, hogy a nemzeti együvé tartozás az nem csak politikai kinyilatkozás, hanem a határon túli magyar közösségekre való odafigyelés, azok segítése. Különösen akkori segítése, amikor a legnagyobb szükség van rá. Az európai szolidaritást pedig úgy bizonyítja, hogy megosztja azokat az eszközöket, amikkel rendelkezik egy olyan európai vagy világi járvány leküzdésében, amiben az egyéni érdekek fölül kell, hogy íródjanak. A szomszédságpolitika pedig azt jelenti, hogy a szomszédoknak segítünk elsősorban, mert ők azok, akikre holnap és holnapután is támaszkodni kell és támaszkodni tudunk.”

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..