home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Pasztellszínű, skandináv otthon
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2022.06.15.
LXXVII. évf. 23. szám
Pasztellszínű, skandináv otthon

Ezúttal egy vidámsággal, derültséggel teli lakást mutatunk be. A színpompás ingatlan Dániában található, és amellett, hogy vidám, tele van izgalmas részletekkel. Esetleg magunk is kedvet kaphatunk ahhoz, hogy a pasztellárnyalatokat saját otthonunkba is becsempésszük.

A Koppenhága egyik legtrendibb részén, Frederiksbergben található lakásban egy házaspár él a kutyusával. Ebben az otthonban igazán nem fukarkodtak a színekkel, meg sem lehet számolni az árnyalatokat, de az összhatás mégis nagyon kellemes.

A konyha és az étkező falai rózsaszínűek, a padló mindenütt halvány árnyalatú parketta, melyhez fehér ajtókat választottak, és a külső nyílászárók is fehérek. A konyhaszekrény frontja fekete, a munkapult sötétbarna, viszont a konyhasziget, ahova a mosogatót építették be, fehér pultot kapott, és az ablak körül lévő polcok is fehérek. Az étkezőasztal a hozzá illő székekkel barna és karamell. Ehhez pasztellkék fellépőt választottak, mely ha nincs használatban, akkor dekorációként hasznosul, virágváza áll rajta. A falat parapetmagasságig fehér dekorfallal tették hangsúlyossá. Az étkezőasztal fölé legyezőszerű csillárt, a sziget fölé pedig fehér gömbcsillárt választottak. A lakást pasztellszínű virágvázák és tarka virágok díszítik.

A nappali berendezése hasonlóképpen alakul. A pasztellkék kanapé felett fehér könyvespolc kapott helyet. Az ablakoknál mályva dekorfüggöny ad keretet a szobának. A kis, kerek dohányzóasztal a kanapé és a fotel között áll. Külön szeretném hangsúlyozni a csodálatos szőnyeget, melyen a lakásban lévő összes árnyalat megtalálható — a rózsaszíntől kezdve a korallon, kéken át a sárgáig. A kanapéval szemben egy ugyancsak színekben gazdag komód uralja a teret.

A hálóban a franciaágy pasztellkék ágyneműjével kombinálták a hatalmas ablakok függönyét, mely a napsugarak árnyalatával növeli a vidámságot.

A végére hagytam az egyik legizgalmasabb teret, a fürdőszobát, mely egyszerre pasztell, minimalista és mértéktartó. Egy gyönyörű térkád található benne, melyet elegáns részletekkel, mutatós csempeburkolattal hangsúlyoztak.

A színgazdagság az otthont nagyon kedvessé, vidámmá teszi. Ezt elérni nem könnyű feladat, és magunknak nem is ajánlatos, csakis szakértő segítségével lehet megoldani, hiszen az összhatás balul is elsülhet. De ha mégis magunk fognánk hozzá, akkor fokozatosan hozzuk be a színeket, apránként, minden lépést megfontolva, előbb csak kisebb dísztárgyakkal, virágokkal, növényekkel — a bútorcserét majd csak azután vonjuk be, hogy már a szemünk is szokja a látványt. Ügyeljünk az arányokra is, alkossunk fókuszpontot a terekben, legyen szellős a berendezés, és kerüljük a túlzásokat.

Ha végignézzük a képeket, láthatjuk, hogy a tereket teljesen minimalista módon rendezték be, a kevesebb néha több elvét követve. Ezáltal érvényesülnek a részletek, a végeredmény nem zavaró és nem is fárasztó a szemnek.

Forrás: Myscandinavianhome.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..