home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Party time
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2019.12.31.
LXXIV. évf. 52. szám
Party time

Dekorációs ötletek az év utolsó napjára

A vendéglátóipari egységek a szilveszteri mulatságra az utóbbi években a menün kívül gazdag dekorációval is készülnek. Teszik ezt azzal a céllal, hogy ilyen módon is emeljék az est hangulatát. A dekoratőrök minden évben újabbnál újabb ötletekkel állnak elő, és már hetekkel az esemény előtt kitalálják, miként fogják feldíszíteni a termeket a vendégek érkezésére.

FEKETE-ARANY 

Az idén a legfelkapottabbnak a fekete és az arany párosítása ígérkezik. Nagyon elegáns kombináció, annál is inkább, mert ez a két szín mindenféle ünnepi kelléken látható. Például aranyszínű textilt futtathatunk végig az asztal közepén, és fekete dekorációs kellékeket (tollat, gömböket stb.) tehetünk rá. A poharak és a tányérok színe is legyen arany vagy fekete, melyhez a fehér is remekül illik — például fehér terítő formájában.

ARANY-SÖTÉTKÉK 

Ne feledkezzünk meg a sötétkék letisztult, ám tekintélyt parancsoló eleganciájáról sem! Ezt is párosíthatjuk arannyal és fehérrel, de mindenképp az arany és a kék sötétebb árnyalata legyen hangsúlyosabb.

FEHÉR-ARANY 

Letisztult dekorációként emelném ki a fehér és az arany díszítőelemeket. Nem hivalkodó mivoltuk révén inkább csendesebb baráti-családi összejövetelekhez tudnám elképzelni őket. Itt játszhatunk a rusztikusabb elemekkel is, akár be is fújhatjuk őket havat imitáló spray segítségével. Az arany szélű tányérokhoz lazán csomóra kötött szalvéta illik, az aranyszínű szarvasokkal pedig téli hangulatot varázsolhatunk az ünnepi asztalra.

ARANY-EZÜST

Az arany és az ezüst egyvelegéhez félve nyúlunk, pedig ezzel a kombinációval is igazán izgalmas hatást érhetünk el. Az üvegvázákba rakhatunk arany és ezüst gömböket, szélesebb vázákba pedig fehér gyertyát és köré ugyancsak arany, illetve ezüstszínű apróbb gömböket. Az arany szélű tányérokra helyezzünk fehér szalvétát, melyet arany szalvétagyűrűvel kössünk át. A vázákba vizet is tehetünk, melyre úszógyertyákat helyezhetünk. Nagyon kellemes látványt nyújtanak a sötétben. A vázák szélét arany csillámporral dekorálhatjuk. 

BARNA-FEHÉR

Érdekes összeállítás a rusztikus barna-fehér párosítás némi ezüsttel. A barna szőrme akár asztalterítőként is funkcionálhat. Erre ezüst tálcán helyezhetjük a terítéket, üvegpohárban pedig a zsákvászon szalvétát. A gyertyák lehetnek vajszínűek és hatalmasak. Jól mutat, ha az asztal fölött üvegbúra lóg, mely hangulatosan világít. 

SÖTÉTKÉK-BORDÓ-ARANY

Szemet vonzó kombináció a sötétkék-bordó-arany színek találkozása. Bátran használhatjuk, hiszen roppant elegáns mind a három, együtt pedig még emelkedettebb hangulatot árasztanak. Az aranyszínű tányérra helyezzünk egy kisebb sötétkéket, mellé arany evőeszközöket, az i-re pedig a virágdekoráció és a bordó poharak teszik fel a pontot.

Választhatunk bármilyen színösszeállítást, figyeljünk arra, hogy a terem hangulatához mi illik, és ne feledjük, a parti elengedhetetlen kellékei még a fényfüzérek is, melyeket nem érdemes kihagyni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..