home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Párizsi lakás — felújítva
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2022.08.10.
LXXVII. évf. 31. szám
Párizsi lakás — felújítva

Ennek a Párizshoz közeli, egy nyugati lakónegyedben álló háznak a földszintje felújításra szorult. A nappali és a konyha, a bejárat, a mellékhelyiségek és az étkező teljes renoválása 65 m² összterületen nehéz projektumnak bizonyult, így tapasztalt szakemberek bevonására volt szükség.

A cél precízen meg volt határozva: személyességet, melegséget, időtlen dekorációt vinni a családi otthon hangulatába patinás alapanyagokkal. Már a bejárati ajtóból látni, hogy a belsőépítész a természetes anyagokkal, a sárgarézzel és a zöld színekkel, valamint a karakteres tapétával játszott. A tulajdonosok is elégedettek az eredménnyel, hiszen az otthonuk tükrözi az egyéniségüket.


Illusztráció forrása:Planete-deco.fr

A konyha vintage-hangulatú étkezőasztalt kapott, hozzá illő székekkel, valamint jellegzetes, mintás tapétával. Már ebből a helyiségből bekukkanthatunk a konyhába, ahol a sötétzöld konyhabútort fehér falak emelik ki. Felső elemként nem szekrényt használnak, hanem könnyű, légies, ránézésre dróthálóból megalkotott polcokat, melyeken csészéket, bögréket tárolnak. A sötétzöld konyhabútort arany fogantyúkkal, csapteleppel és lámpákkal dekorálták. A bútor fehér munkapultot kapott, és fehér-szürke márványmintázatú csempét futtatnak a falon, csupán 20 cm magasságban.

A konyhában hajópadló van, mely a konyhába is befut, ám a konyhaszekrény előtt elválasztották, és fekete-fehér mintás padlócsempével ötvözték. Érdekes módon a konyha tálalószekrénye fehér medijapan (MDF-lap) anyagú bútor. A több szín, minta ellenére az összhatás elegáns.

A nappali szoba padlózata szintén hajópadló, melyet fehér szőnyeggel borítottak, kék ülőgarnitúrával kombináltak, és a vagányság jegyében egy barna bőrfotel is bekerült, valamint egy fekete tüzelős sparhelt, melyet minden bizonnyal használnak is a téli napokon. A szoba közepén egy igencsak megviselt, rusztikus asztal adja meg a kellő tiszteletet a szobának.

Az emeletre vezető falépcsőt meghagyták régies hangulatában. A belépő barna maradt, a korlát és a fellépő zöldre lett festve.

A lépcsőfeljáró mellett található egy pici vendégtoalett, mely szintúgy rendkívül érdekes. Zöld, mosható festékkel festették a falat parapetmagasságig, majd egy nagyon különleges, zöld leveles tapétával dekorálták a helyiségben a falak felső részét. Csak egy pici sarokmosdó fért el, és hozzá a modern, beépített WC-kagyló.

A nappali sarkában egy szófa kapott helyet, a falon lámpa — bizonyára ezt nevezték ki olvasósaroknak, hiszen könyvespolc szintén van.

A lakás igencsak világos és tágas. A balkonra hatalmas dupla ajtó vezet, valamint a konyha ablaka is nagynak mondható. Függönyt sehol sem használnak.

A stílusok keveredése nagyon művészi, egyedi és páratlan ízlésre vall. Könnyed, friss az egész otthon, és nem hasonlítható a ma divatos tucatlakásokhoz. Minden bútor egyedi, nem ismétlődő, külön-külön ebbe az otthonba válogatva, és a házigazdák ízlését tükrözi, itt-ott egy-egy kiugró mintával, anyaggal. A francia öltözködési divatra jellemző báj tökéletesen megjelenik ebben az otthonban.

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..