home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Páratlan acélszobrok vették birtokba a REÖK termeit
2020.07.08.
LXXV. évf. 28. szám
Páratlan acélszobrok vették birtokba a REÖK termeit

Különleges, acélszobrászati alkotásokkal nyitja újra kapuit a járványhelyzet után a REÖK. Az „Acélos történetek” című tárlaton — a K-ARTS Művészeti Alapítványnak köszönhetően — az érdeklődők csaknem félszáz különleges, acélból és egyéb fémötvözetből készült művet láthatnak a palota összes kiállítótermében.

A KÉSZ Csoportnál a művészetek felkarolása több évtizedes múltra tekint vissza, e mecenatúra program részeként hozták létre az elsősorban képző- és iparművészetre összpontosító K-ARTS Művészeti Alapítványt. Képzőművészeti gyűjteményük legunikálisabb része az acélszobrokat és az egyéb indusztriális alapanyagból készült műalkotásokat felvonultató kollekció. A szobrok jelentős része az alapítvány által szervezett Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozionon készült, ahol a művészek hosszú évek óta alkothatnak egy különleges atmoszférájú közegben.

A tárlaton bemutatott majdnem félszáz alkotást különböző fémötvözetek, egyedi megmunkálási technikák, valamint sokszínű tematika és méret jellemzi. A művek között akadnak olyanok is, melyek súlya meghaladja a negyed tonnát! Hazai és nemzetközi művészek is bemutatkoznak - mások mellett Barabás Márton, Bukta Imre, Demcsák Dóra Vanda, Collin Hope vagy Meghan Salgaonkar- munkái is láthatók. Dr. Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora elmondta: a mostani kiállítás egy rendkívül érdekes szegmensét mutatja be a magyar képzőművészetnek, hiszen a nagyközönség számára nem szokványos matériáról van szó. Sokáig elképzelhetetlennek tűnt, hogy az acél- ami inkább ipari- és építőanyag, akár nemes szobrok alapanyagául is szolgálhat, ám a mostani tárlat is jól mutatja, hogy művészi fantáziával és kreativitással milyen elképesztő alkotások születhetnek.

Az „Acélos történetek” című nem mindennapi tárlat július 10-én, pénteken nyílik, és egészen szeptember 27-ig látható.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..