home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Pályázati felhívás kollégiumi elhelyezés odaítélésére
MNT
2016.08.08.
LXXI. évf. 31. szám
Pályázati felhívás kollégiumi elhelyezés odaítélésére

Az MNT pályázati felhívása az Európa Kollégiumban való kollégiumi elhelyezés odaítélésére a 2016—2017. évben (első kör)

A Magyar Nemzeti Tanács által társalapított Európa Kollégiumban való kollégiumi elhelyezésről szóló határozat (elfogadva 2015. június 30-án а H/16/2015. iratszám alatt és módosítva 2016. július 7-én az M/H/11/2016. iratszám alatt) a Magyar Nemzeti Tanács (a továbbiakban: Tanács) elnökének A Magyar Nemzeti Tanács első pályázatának kiírásáról az Európa Kollégiumban való 2016—2017. évi kollégiumi elhelyezésről szóló határozat (meghozva 2016. július 15-én az MNT-000822/K/2016 — O/37/2. iratszám alatt) rendelkezései alapján és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával a Magyar Nemzeti Tanács elnöke meghirdeti a következő

PÁLYÁZATI FELHÍVÁST AZ EURÓPA KOLLÉGIUMBAN VALÓ
KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉS ODAÍTÉLÉSÉRE
A 2016—2017. ÉVBEN
(ELSŐ KÖR)

I. A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI

A Tanácsnak az Európa Kollégiumban való kollégiumi elhelyezésről szóló határozata alapján azok a személyek pályázhatnak az első pályázati felhívás alapján kollégiumi elhelyezés odaítélésére a 2016—2017. évben, akik az alábbi feltételek mindegyikének eleget tesznek:

  • először nyertek felvételt egy Újvidék területén lévő, Szerbia Köztársaságbeli akkreditált szakfőiskolai, akadémiai alapképzés első évfolyamára;
  • magyar nyelven végezték általános és/vagy középiskolai tanulmányaikat, illetve a Tanács elnökének külön erre a célra kinevezett bizottsága mentesítette őket ezen alapfeltétel alól;
  • nyilatkoznak arról, hogy a diplomázásuk után legalább 3 évig Szerbiában fognak dolgozni lehetőség szerint a tanulmányaik során szerzett képesítésnek megfelelő munkakörben;
  • lakóhelyük nincsen a felsőoktatási intézménnyel ugyanazon város területén;
  • a kollégium igazgatása bentlakási joguktól nem fosztotta meg a házirend megsértése miatt.

A Tanács Európa Kollégiumban való elhelyezésről szóló határozata 3. szakaszának 3. bekezdése alapján „Azt a hallgatót, aki nem magyar nyelven végezte sem általános, sem pedig középiskolai tanulmányait, de megfelel a jelen szakasz 1. bekezdésében megszabott összes többi követelménynek, a Tanács elnökének külön erre a célra kinevezett bizottsága mentesítheti ezen alapfeltétel alól egy interjúbeszélgetés után kiadott bizonylattal, amely tanúsítja a hallgató megfelelő szintű magyar anyanyelvismeretét. A magyar anyanyelvi tudás felmérésére az a hallgató jogosult, akinek állandó lakhelye Alibunár, Bács, Belcsény, Fehértemplom, Inđija, Karlóca, Mitrovica, Ópáva, Ópázova, Palánka, Pecsince, Petrőc, Ruma, Sid, Titel, Ürög, Verbász, Versec és Zsablya önkormányzatok területén van, és akit a Tanácsnak a Szabadkai egyházmegye, a Nagybecskereki egyházmegye, a Szerbiai Református Keresztyén Egyház, a Szerbiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház és az adott önkormányzat területén működő, a magyar kultúrát ápoló civil egyesületek egyike írásban javasol erre a meghallgatásra.”

A pályázatok beadási ideje: 2016. augusztus 1. — szeptember 1.

II. A KOLLÉGIUMI HELYEK ODAÍTÉLÉSE

Az odaítélésre kerülő kollégiumi helyek száma: 150.

A pályázatok elbírálásakor hiányszaknak számít minden szakfőiskolai és akadémiai alapképzés kivéve a következő szakirányokat: színészképzés szerb nyelven, román nyelv és irodalom, ruszin nyelv és irodalom, szlovák nyelv és irodalom, okleveles tanító, okleveles óvodapedagógus, média és tanügyi szerkesztő, könyvtárosképzés szerb nyelven.

A hiányszakokon és az egyetemi szintű képzésben részt vevő hallgatók számának és arányának növelése érdekében, továbbá az oktatáspolitikai célok elérése végett és az előző évi pályázatok elemzése alapján a következő szakokon kerül maximálásra az odaítélhető kollégiumi helyek száma:

  • szakfőiskolai képzés esetében legfeljebb 40
  • magánkaron való képzés esetében legfeljebb 5

A Tanáccsal megkötött szerződés éves időszakra szabja meg az elhelyezés időtartamát, a jogosultsági feltételek megszűnését és a szerződő feleket érintő egyéb jogokat és kötelezettségeket eme határozat rendelkezéseinek értelmében.

A szerződést a felek egy tanévre kötik. A kollégiumi elhelyezésre kötött szerződés időtartamának lejártával a hallgató köteles elhagyni a kollégiumot.

Ha a kollégiumi elhelyezésről szóló szerződés aláírása után a hallgató a meghatározott feltételeknek többé nem tesz eleget, erről köteles azonnal, de legkésőbb 8 napon belül írásban értesíteni a Tanácsot és a megkötött szerződés közös megegyezéssel való felbontását kezdeményezni. Ha a jogosultságot a hallgató hamis vagy téves adat közlésével, bármely a jogosultságát kizáró adat elhallgatásával szerezte, vagy a hallgató nem értesíti meghatározott határidőn belül a Tanácsot a jogosultság elveszítéséről eme bekezdéssel összhangban, a Tanács jogosult egyoldalúan felmondani a megkötött szerződést, és intézkedéseket tenni a hallgató eltávolítására a kollégiumból.

III. A PÁLYÁZÁS MÓDJA

A pályázatot kizárólag a Magyar Nemzeti Tanács által közzétett formanyomtatványokon lehet beadni. A pályázati kérelmet két eredeti példányban, a három nyilatkozatot pedig egy-egy eredeti példányban kell benyújtani zárt borítékban.

A pályázati kérelmet elektronikus formában kell kitölteni és rögzíteni. A pályázati űrlap regisztráció útján érhető el. Regisztrálni a breki.mnt.org.rs oldalon lehet.

A teljes pályázati dokumentáció (a formanyomtatványokkal együtt) 2016. július 15-étől vehető át a CMH információs irodáiban, illetve letölthető a Magyar Nemzeti Tanács (www.mnt.org.rs) hivatalos honlapjáról.

A pályázati formanyomtatványokhoz a következő iratokat (és iratmásolatokat) kell csatolni:

  • a születési anyakönyvi kivonat fénymásolatát;
  • a felsőoktatási intézménybe való beiratkozásról szóló igazolást, illetve annak hitelesített másolatát;
  • a magyar nyelvű általános és/vagy középiskolai tanulmány befejezéséről szóló igazolás fénymásolatát vagy a Tanács bizottsága által kiadott bizonylatot a megfelelő magyar anyanyelvtudásról;
  • saját kezűleg aláírt, hitelesített nyilatkozatot a Tanács Hivatala által biztosított formanyomtatványon arról, hogy diplomázása után legalább 3 évig Szerbiában fog dolgozni lehetőség szerint tanulmányai során szerzett képesítésének megfelelő munkakörben;
  • elsőéves hallgatók esetében a középiskolai tanulmányok során szerzett év végi bizonyítványok fénymásolatát;
  • a tanulmányi, művészeti és sportversenyeken való kimagasló teljesítményt igazoló dokumentum fénymásolatát, illetve egyéb, a pályázat elbírálásához szükséges dokumentumokat és igazolásokat.

Az iratok hitelesítése az eredeti bemutatása mellett a CMH információs irodáiban díjmentesen elvégezhető.

A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani.

A pályázatok átadásának határideje: 2016. szeptember 1.

A pályázatok zárt borítékban, személyesen adhatóak le a CMH információs irodáiban:

SZABADKAI INFORMÁCIÓS IRODA, 24000 Szabadka, Ptuji u. 1.
Tel.: 024/552-976, cmh.szabadka@gmail.com
 
ZENTAI INFORMÁCIÓS IRODA, 24400 Zenta, Boško Jugović u. 20/A
Tel.: 024/811-727, cmhzenta@vmmi.org
 
ZOMBORI INFORMÁCIÓS IRODA, 25000 Zombor, Petar Bojović körút 13.
Tel.: 025/442-910, cmhzombor@open.telekom.rs
 
NAGYBECSKEREKI INFORMÁCIÓS IRODA, 23000 Nagybecskerek, Petőfi u. 1.
Tel.: 023/510-251, cmhnagybecskerek@gmail.com
 
TEMERINI INFORMÁCIÓS IRODA, 21235 Temerin, Újvidéki u. 344.
Tel.: 021/842-373, cmhtem@gmail.com
 
ÚJVIDÉKI INFORMÁCIÓS IRODA, 21000 Újvidék, Svetozar Miletić u. 4.
Tel.: 021/420-107, cmhujvidek@gmail.com
 

A borítékon a pályázó nevén és címén kívül a következő cím és szöveg szerepeljen:

MAGYAR NEMZETI TANÁCS
24000 Szabadka, Ago Mamužić u. 11/II.
Pályázat kollégiumi elhelyezés odaítélésére — Ne nyisd fel!
 

IV. A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA

A határidőn belül beadott pályázatokat A Magyar Nemzeti Tanács által társalapított Európa Kollégiumban való kollégiumi elhelyezésről szóló határozat alapján bírálják el és rangsorolják. A határozat szövege letölthető a Magyar Nemzeti Tanács honlapjáról (www.mnt.org.rs).

A pályázatok elbírálásával kapcsolatos eljárást a Tanács Hivatala folytatja le.

A pályázati eredményként meghirdetésre kerülő jogosultsági rangsorról a Tanács elnöke külön határozattal dönt.

A Tanács elnökének döntése ellen fellebbezésnek nincs helye, de a kihirdetett döntés ellen a pályázók három napon belül kifogást emelhetnek a Tanács elnökénél, ha a rangsor ténybeli tévedésen alapul. A benyújtott kifogásokról a Tanács elnöke nyolc napon belül dönt.

A jogosultsági rangsorról a pályázók hivatalos írásos értesítést kapnak, de azt a Tanács hivatalos honlapján is kihirdetik.

A késve érkezett, hiányos vagy szabálytalanul kitöltött, nem a pályázó személy által aláírt, valamint a pályázat tárgyától eltérő kérelmeket a Tanács Hivatala érdemi elbírálás nélkül elutasítja. 

A Tanács Hivatala, illetve az elbírálási eljárással megbízott szakmai szervezet a jelentkezőktől szükség szerint kiegészítő dokumentumokat és információt, illetve hiánypótlást kérhet a pályázati határidőn belül.

A jelentkezési űrlapot és a mellékelt dokumentumokat a Tanács nem küldi vissza.

V. A KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉS IDŐTARTAMA

Az elbírálás után a sikeres pályázók szerződést kötnek a Tanáccsal, amely meghatározza az elhelyezés időtartamát, a jogosultsági feltételek megszűnését és a szerződő feleket érintő egyéb jogokat és kötelezettségeket.

A hallgató a szerződés aláírásával szerez jogot a kollégiumi elhelyezésre.


A tájékoztatás nem teljes körű. Bővebb információért látogasson el a www.mnt.org.rs címre, ahol az Ösztöndíjprogram linkre kattintva megtalálja a pályázat teljes kiírását.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..