home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Pályázati felhívás doktoranduszok részére
MNT
2019.12.12.
LXXIV. évf. 50. szám
Pályázati felhívás doktoranduszok részére

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke meghirdeti a következő
PÁLYÁZATI FELHÍVÁST A MAGYAR NEMZETI TANÁCS 2019. ÉVI VÁRADY KIVÁLÓSÁGI ÖSZTÖNDÍJÁRA DOKTORANDUSZOK RÉSZÉRE (MÁSODIK KÖR)

I. A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI
A Tanácsnak a Várady kiválósági ösztöndíjprogramjáról szóló határozata alapján az a személy pályázhat a Tanács doktoranduszok részére kiírt, 2019–2020. évi második ösztöndíjára, aki az alábbi feltételek mindegyikének eleget tesz:
- első ízben nyert felvételt a Szerb Köztársaság területén megvalósuló akkreditált posztgraduális akadémiai doktori képzés bármely évfolyamára,
- magyar nyelven végezte általános és/vagy középiskolai tanulmányait.
A pályázat elérhető: 2019. december 10-e és 16-a között.


II. A KIOSZTÁSRA KERÜLŐ ÖSZTÖNDÍJAK SZÁMA ÉS NAGYSÁGA
A pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő ösztöndíj száma: 10.
Az ösztöndíjak havi összege nettó 160 euró dinárellenértéke (a Szerb Nemzeti Bank által az odaítélés napján meghatározott hivatalos középárfolyam szerint), amely részben vagy egészben visszafizetendő a Tanács Várady kiválósági ösztöndíjprogramról szóló határozatával összhangban.
Az ösztöndíjra jogosult hallgató és a Tanács az ösztöndíjszerződésben szabályozzák az ösztöndíj dinárösszegének módosítását jelentősebb devizaárfolyam-módosulás esetén.


III. A PÁLYÁZÁS MÓDJA
A pályázatot kizárólag a Magyar Nemzeti Tanács által közzétett formanyomtatványokon lehet beadni. A pályázati kérelmet két eredeti példányban, a nyilatkozatokat pedig egy-egy eredeti példányban kell benyújtani zárt borítékban.
A pályázati kérelmet elektronikus formában kell kitölteni és rögzíteni.
A teljes pályázati dokumentáció (a formanyomtatványokkal együtt) 2019. december 10-étől letölthető a Magyar Nemzeti Tanács (www.mnt.org.rs) Hivatalos Honlapjáról.
A pályázatokat magyar nyelven kell benyújtani.
A pályázatok átadásának utolsó időpontja: 2019. december 16-a, 14 óra.
A pályázatok zárt borítékban, személyesen adhatók le a CMH információs irodáiban.


IV. A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA
A határidőn belül beadott pályázatok A Magyar Nemzeti Tanács Várady kiválósági ösztöndíjprogramról szóló határozata alapján kerülnek elbírálásra és rangsorolásra. A határozat szövege letölthető a Magyar Nemzeti Tanács honlapjáról. (www.mnt.org.rs).
A pályázatokat elbírálásával kapcsolatos eljárást a Tanács elnökének végzésével létrehozott Bírálóbizottság tekinti át és értékeli, amelynek tagjai dr. Várady Tibor akadémikus, továbbá a Tanács Végrehajtó Bizottságának és egyéb adományozók javaslatára megválasztott tagok.
A határidőben beadott pályázatokat a Bírálóbizottság értékeli kategóriánként. A pályázati eredményként meghirdetésre kerülő jogosultsági rangsorról a Bírálóbizottság külön határozattal dönt.
A jelentkezési űrlapot és a mellékelt dokumentumokat a Tanács nem küldi vissza.
A Pályázati felhívás teljes szövege megtekinthető a http://www.mnt.org.rs honlapon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..